European Design Award

A weekend in AthensA weekend in Athens

Jeg er tilbake etter en svært hyggelig og spennende helg i Athen. Når jeg landet i Athen torsdag ettermiddag kjente jeg hvor vilt priviligert og heldig jeg følte meg—ikke minst stolt—av å være én av femten i årets European Design Award jury. At min smak, mine erfaringer og meninger er med å trekke frem vinnere av designåret som har gått. Det fine med EDA er at juryen har kun mennesker fra magasinredaksjoner. Vi snakker Eye Magazine fra UK, Dude Magazine fra Nederland, svenske CAP&Design, TYPO fra Praha, italienske Progetto Grafico og mange fler. Sånt skaper bra diskusjoner. Vi jobbet minst åtte timer hver dag, mens kveldene var fylte av vin, gresk mat og gode samtaler om magasinmarkedet i de forskjellige landene. Med andre ord, svært lærerikt for en redaktør. Når det gjelder Athen, fikk jeg sett lite, men her er et knippe bilder jeg fikk tatt til og fra hotellet, samt et bittelite utvalg av nydelige printarbeider.

A weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in Athens

Den ene kvelden besøkte vi et område i sentrum som har stått tomt lenge på grunn av den økonomiske krisen. Det siste året har lokalene likevel vært fulle av liv. Athen ga nemlig kreative byråer muligheten til å leie kontorer gratis, mot at de ga noe tilbake til befolkningen et par ganger i måneden. Som for eksempel dette silketrykkeriet, som nå og da arrangerer diverse workshoper. Dessuten får alle som stikker innom muligheten til å lage sitt eget trykk dersom det er av interesse. Stedet hadde alt fra arkitekter til blomsterforretninger. En utrolig fin måte å gjøre det beste ut av krisen.

A weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in Athens

Det var her vi tilbringte mesteparten av dagene. I et lokale som stadig ble fylt av nye kategorier. Jeg har mest bilder av bøker og magasiner. Kanskje ikke så overraskende.

A weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in AthensA weekend in Athens

Og det var det eventyret. Vinnerne offentliggjøres under årets seremoni i Istanbul 23. Mai.

In other words: I’m back from a very pleasant and exciting weekend in Athens. When I landed in Athens Thursday afternoon, I felt wildly privileged and lucky—not least proud of being one of this year’s jury in the European Design Award. That my taste, my experiences and opinions is to highlight the winners of the year that has passed. The beauty of EDA is that the jury is people from different magazine editorials. Just to mention a few: Eye Magazine from the UK, Dude Magazine from Netherlands, Swedish CAP&Design, TYPO from Prague, Italian Progetto Grafico and many more. That sertainly calls for good discussions. We worked at least eight hours each day, while the evenings were filled with wine, Greek food and good conversations about the magazine and design market in the different countries. In other words, very educational and interesting for an chief editor. When it comes to Athens, I didn’t have the time to look around, but I managed to snap some pictures to and from the hotel, as well as a tiny selection of gorgeous print works. The winners will be announced at this years seremony in Istanbul Mai 23th.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation