Foreign Countries

Gris..

Første gangen jeg hadde en lang samtale med Daniel, forstod jeg at han var ganske bereist. Du vet, det er fint å kunne fortelle om alle landene man har besøkt. Jeg snakket mest om hvor jeg ville dra og han fulgte ofte opp med ‘ja, der er det nydelig.’ Han hadde selvsagt vært der. Da jeg var ung dro vi mest til varmere strøk. Eller, uten pynting: På charterferier. Som for all del var helt perfekt og deilig. Jeg mener, jeg startet 2014 i Gran Canaria (selvsagt med ironisk distanse). Sommeren i år skal vi reise. Til et sted hvor verken jeg eller Daniel har vært før. Vi tenker USA, eller Thailand (han har vært der tusen ganger) eller Island eller togferie i Europa eller sykkelferie i Frankrike. Og vi klarer ikke bestemme oss. Derfor; det er trolig mange av dere som har reist masse. Har dere tips? Vær snill å fortell meg om din beste ferie. Jeg trenger et eventyr.

The first time I had a long conversation with Daniel, I understood that he had traveled a lot. You know, it’s nice to be able to talk about all the countries you’ve visited. I dreamt more, talked mostly about where I wanted to go and he often said ‘yes, that place is wonderful.’ He had of course been there. When I was young, we traveled to the sun. Or, to be brutally honest: On charter vacations (which is very typical Norwegians). As all means, it was absolutely perfect and I loved it. I mean, I started 2014 at the Canary Island (with ironic distance, obviously). This summer we we are looking for adventures. We want to go to a place where neither I nor Daniel has been before. Thinking the US or Thailand (he has been there a thousand times) or Iceland or Interail in Europe or a cycling holiday in France. We can not decide. Therefore—there are probably many of you who have traveled a lot. Do you have any tips? Please tell me about your best vacation ever. I need an adventure.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

14 Thoughts on “Foreign Countries

 1. Jeg drømmer selv om å dra til Thailand, men etter å ha bodd ti år i statene vil jeg anbefale dere å ta en tur dit. Man må jo nesten velge vestkysten eller new england delen- og begge er like fine! Det jeg i hvertfall vil anbefale dere hvis dere skal dit, og skal til New York, er å dra til Boston. Jeg bodde der i tre år og ble helt forelsket, og jeg tror det er en by du kommer til å elske :) Neste gang jeg skal dit har jeg lyst til å dra til Oregon og Washington, steder som ikke er kjent for turismen og har fantastisk fin natur!

 2. Hei!

  Det som er så fint med et land eller en by er at den mest sannsynlig aldri vil bli ferdig utforsket. Den siste dagen før jeg flyttet fra hjembyen min Larvik til London, viste pappa meg et sted i Larvik jeg aldri hadde vært eller sett før til tross for mine nesten 19 år som beboer i byen. Så uansett om dere drar til et sted kjæresten din har vært før eller ikke, så er jeg 100% sikker på at dere begge vil få dere et eventyr og gjøre nye oppdagelser.

  Jeg er bare nødt til å få anbefale Laos siden du spør om reisetips. For tre og et halvt år siden visste jeg ikke en gang at dette landet eksisterte. Mange lar seg friste av Thailand når de setter kursen mot Asia, men Laos er virkelig bare en fortsatt ganske uoppdaget perle. Landet åpnet ikke for turisme før i 1996 fordi Laos var det landet som ble hardest rammet av bombing under Vietnam-krigen til tross for at de var nøytrale. I hovedstaden Vientiane finner du mange vakre templer, Buddha-statuer og andre majestetiske bygninger som frihetsmonumentet Patuxay (som ligner på frihetsbuen i Frankrike. Dessuten kan du se hele Vientiane fra toppen av bygningen) og gullstupaen That Luang som ligger rett ved en stor Buddha-park. Ellers i Vientiane har du et nattmarked som ligger langs Mekong-elven hvor du kan se over til Thailand. Spesielt vakkert på kveldstid med alle lysene i mørket. Det kryr av restauranter og kaféer som lager billig, god, og ofte lokal mat av ferske råvarer. Spirit House, Lao Kitchen, Fuji Sushi og Café Joma bare for å nevne noen. Dessuten er Vientiane et backpacking-mekka og nye venner er garantert å få, spesielt om man bor på hostell. Samtidig er det også billig å flotte seg på et fint hotell. Ikke langt fra Vientiane ligger Vang Vieng, dit fikk jeg dessverre ikke dratt, men det er en by som ligger ved elven Nam Song hvor de tilbyr mange aktiviteter, alt fra tubing til mountain biking til kajakkpadling til uteliv.
  Jeg ville absolutt tatt en nærmere titt på Laos og hva landet har å by på. Dette er det lille jeg vet, og gudene veit hva for noe mer som skjuler seg i det lille landet i midten av Asia som vant hjertet mitt for snart to år siden. Litt usikker på hvordan været vil være der på den tiden av året.

  En litt kortere anbefaling er roadtrip i Sør-England, Cornwall-området. Så mange fantastiske småbyer langs kysten med hyggelige restauranter, folk og ting å se på. En sånn tur kan jo for eksempel avsluttes i London for litt storbyliv. London har jo så uendelig mye mer å by på enn Oxford Street om man gjør litt research på forhånd og planlegger tida godt. Denne turen forutsetter at man enten er villig til å ta mye tog, eller sette seg bak rattet på feil side. Heldigvis er trafikken et helt annet kapittel så fort man kommer seg på utsiden av London.

  Du får unnskylde den forferdelig lange kommentaren min, men å dele reiseopplevelser er det fineste jeg veit om. Håpere dere lander på noe som passer for dere begge. Gleder meg til å lese om eventyret til sommeren!

  Ha en fin søndag videre.

 3. jeg kan tenke meg at du hadde likt Lisboa. Det kan godt hende dere har vært der, men jeg føler Portugal er så undervurdert!

 4. Uansett hvor destinasjonen vil jeg bare komme med en liten oppfordring om å bruke toget som transportmiddel. Da får du en reiseopplevelse allerede fra første time, og miljøet takker deg! Selv reiste jeg til Lisboa i høst, tar nøyaktig to døgn fra Oslo om man reiser i ett strekk, og både Lisboa og veien dit var kjempebra. Stoppet innom Køben og Paris på veien, og angrer bare på at jeg ikke tok med meg Hamburg også.

  Til sommeren er målet å reise østover. Kanskje så langt som Vladivostok, det hadde vært kult!

  Og om det skulle bli forsinkelser har et godt menneske en gang fortalt meg at det bare gir «mer tog for pengene». Etter en god del timer på feiretog kan jeg ikke annet enn å glede meg nettopp over slike øyeblikk, forsinkelser er ikke verst.

 5. Jeg er forelska i egentlig hele mellomamerika. Mexico er vakkert, men det kan bli litt turistifisert om man drar til de vanlige stedene som Playa Del Carmen og Cancun. Akumal og Tulum himmel på jord tho, med mayaruiner og kritthvite strender og store skilpadder noen meter ut i vannet. San Salvador i El Salvador har fantastisk fin natur, spesielt om man går litt opp i fjellene. Antigua, en koselig liten koloniby i Guatemala er også verdt å besøke, og om man først er i Guatemala burde man ta en tur gjennom Ruta Del Flores også!

 6. Elise on 18. januar 2015 at 18:21 said:

  Hadde en kjempe fin tur til Berlin i sommer. Ting vi gjorde som sikkert kan oppleves ellers: vi var på utendørskino(utrolig koselig), leide sykler og syklet til en innsjø utenfor byen, var på mørkeresturant (super spesiell opplevelse, det var helt bekk mørkt, så servitørene måtte geleide oss rundt), dro på marked, sov på turist båten og hadde det koselig :)

 7. Marthe on 18. januar 2015 at 18:57 said:

  Marokko! Uten tvil det vakreste stedet jeg har vært. Markedet i Marakech, berberlandsbyer i fjellene, Sahara, geiter som klatrer i trær, kysten med alle surferne – to venner og jeg reiste på en rundtur med en guide, en sjåfør og jeep’en hans i regi av et firma som het Zbar travel. Anbefales virkelig, det var et eventyr!

 8. Charlie on 18. januar 2015 at 19:52 said:

  Interrail/buss tur i øst-europa. Start budapest. Avslutt Albania.

 9. Oda Marie on 18. januar 2015 at 22:30 said:

  Hvis kjæresten din har reist litt i Asia fra før, må jeg anbefale Indonesia.
  Indonesia er et utrolig fantastisk, eventyrrikt og nydelig land. Jeg har bodd der hver vinter de siste tre årene, i sammenheng med studier, og har skrevet bacheloren min der.

  Det å backpacke i byer som Jogyakarta (kulturhovedstaden) og Surabaya, og rundt øyer som Flores, Giliøyene, Lombok og Bali må være det jeg anbefaler mest. Det er fantastiske surfemuligheter, flotte turmuligheter med fossefall, jungel, åkrer og vakre fjell, og ikke minst noen av de vakreste dykkermulighetene i verden. Det å dykke på Flores er som å være i ett akvarie under vann, i løpet av mitt først dykk så jeg blekkspruter som skifter farge – noe man kan gjøre samtidig som man er på en fem dagers båttur for å besøke komododragene på komodoøyene.

  Yogyakarta, Surabaya og de turistifiserte delene av Bali er store kunst og kulturhovedstader, med både moderne og historisk kunst.
  Folkene er fantastiske, kulturen er veldig rik, og de har en mektig historie. Det er kort vei fra turisme til de ordentlige rurale områdene. Og, det må nevnes, maten er fantastisk.

  Som sagt anbefaler jeg Indonesia av hele mitt hjerte! God tur

 10. Jeg har vært i mange land, men det er kun to steder jeg virkelig kunne tenkt meg å dra tilbake.
  1. Hawaii!
  Jeg og min kjære var der i høst. Helt fantastisk. Litt langt å reise, men SÅ verdt det.
  Vi var på Oahu og Maui. Da fikk vi både storbyliv i Honolulu og Latmansliv i Lahaina.
  Vi fikk sett Pearl Harbor, gått til toppen av en gammel vulkan (Diamonds head), snorklet, ligget masse på stranda og spiste store mengder fantastisk mat.

  2. Bali.
  Jeg studerte her et semster etter vgs. Det var helt klar mye rølp og fyll – slik man automatisk ser for seg når noen sier de har studert på Bali. Men for et fantastisk sted! Hyggelige mennesker, nydelig natur, god mat..
  Jeg skal helt klart tilbake en gang!

 11. Johanne Kloster Ellingsen on 19. januar 2015 at 09:52 said:

  Jeg var på sykkelferie i Nord-Italia i sommer, og det var helt fantastisk! Du ser mer av Italia bak fasaden av romerske statuer og vakre kanaler. Du får rett og slett ser mer hvordan Italienere bor utenfor de store turistfellene. Boren min, moren min og jeg syklet alene, men med lagt opp rute. Det var et veldig bra opplegg! Syklene ble levert rett til hotellet vårt utenfor Venezia, så fikk vi to blokker med både veibeskrivelse og kart med opptegnet rute. Langs hele veien var det markert med piler, så det var aldri noe tvil om hvor vi skulle. Vi reiste med et «Olivenreiser», som jeg vet har turer rundt om. Et helt sikker på de har turer i Frankrike også.

  Hilsen sykkelferieentusiast

 12. Mette on 19. januar 2015 at 10:00 said:

  Cape Town!!! Det er helt unikt. Du får alt i ett. Storbyferie, kultur, vingårdsferie, safari osv. osv. Anbefaler å sjekke det ut, byen er virkelig noe for seg selv. Menneskene og forskjellene mellom de gjorde noe vanvittig inntrykk på meg, og selv om det er 4 år siden jeg var der så virker det som i går. Husker da flyet gikk inn for landing på CPT og vi fløy over townshipene. Det er virkelig kontrastenes by. Bali er også flott, men kan ikke måle seg med tanke på hva man sitter igjen med av erfaring og opplevelser, føler jeg. Uansett hva dere velger, god tur!

 13. Av tingene du nevner kan jeg definitivt anbefale den franske landsbygda! Jeg har ikke syklet rundt der, men jeg har kjørt rundt med kjæresten i en liten leiebil, opp og ned bakker og berg med vinranker og smale veier, gjennom frodige daler og opp på karrige knauser, fra landsby til landsby med brostein og nybakte croissanter i. Et eventyr og en drøm!

 14. Togferie i Europa kan anbefales varmt og hjertelig. Så fort man kommer seg ut fra Norge er det et hav av muligheter til steder man kan dra – togforbindelsene er MANGE og togreisene har blitt betydelig mer komfortable de senere årene. Berlin er og forblir blant kontinentets mest spennende byer, men Tyskland generelt er feiende flott. München, Stuttgart og Heidelberg er vakkert, og Leipzig, Köln og Mozelldalen skal visstnok også være veldig fint. Ellers er jo Amsterdam fantastisk, og Krakow, Budapest, og Wien, og Sveits – Sveits generelt er blendende vakkert. Naturen er som den norske, men bare enda mer ellevill. Selv har jeg Østerrike, Portugal og Storbritannia høyt oppe på mine lister over land i Europa jeg vil utforske ytterligere. Og deler av Asia, men det er et annet kapittel akkurat nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation