Art Direction

Schulfest 1/3Magic in his hands

I år som året før og året før der igjen får jeg mail, sms og kommentarer fra frustrerte, nysgjerrige og usikre mennesker som vurderer å søke Art Direction eller noe annet på Westerdals. For de som ikke vet dette, tok jeg en bachelor der som jeg mottok i Juni 2014. For å slippe å svare alle og enhver tar vi det like greit i et aldri så lite blogginnlegg, dere. Først av alt en liten forklaring:

Som Art Director evener du å utvikle ideer i alle mulige kanaler. Du blir ekspert på å fortelle en historie, og nå finne riktig retning for historien, deretter gjøre de rette visuelle og strategiske valgene for å fortelle den. Etter endt studie kan du jobbe med alt fra reklame til filmregi, grafisk design eller fotografi — og du vil alltid evne å formidle. Det er en svært viktig rolle, likevel ganske defus. I arbeidslivet blir man omtalt som kreatør eller enda enklere; en potet. Du kan brukes til så mangt. Derfor: Er du usikker på hvilken linje du skal velge; liker du grafisk design, å skrive, å ta bilder, å filme og kanskje til og med å dekorere spennende lokaler— gå for Art Direction. Dette er en perfekt linje for deg som ønsker å gjøre alt, eller om du er på jakt etter din egen kreative retning og vil bruke tre år på utforske og eksperimentere i alle mulige felt. Til og med kunst.

Som student ved Westerdals blir du god til å stå på egne bein. Selv om skolen har stor status i arbeidslivet, er det ikke dermed sagt at du får deg jobb. Man må jobbe for å oppnå resultater, spesielt på en skole som Westerdals, hvor dine medstudenter blir dine konkurrenter og kollegaer i fremtiden. Det er veldig mye selvstendig arbeid, med en fin mengde oppfølging.

Å søke på Westerdals er enklere enn folk tror. Det aller viktigste er å ha det gøy med opptaksprøvene! Dersom du skal søke Art Direction vil jeg oppfordre deg til å vise mangfold. Løs oppgavene på ulike måter, hvor du fokuserer på idé og historiefortelling i alle. Ideen er absolutt det viktigste og det er ikke et krav om kunnskap i Adobepakken eller god tekninsk utførelse. Ryktene sier at én leverte oppgavene skissert på dasspapir for noen år siden.

Etter studietiden har du kanskje oppdaget din retning og fått en kreativ kjæreste (som meg) og hatt tidenes kreative tre år, med mange inspirerende og ambisiøse medstudenter. Men sørg for å jobb, bruk tiden din på å bygge en portefølge og ha gjerne spennende prosjekter på si.

Håper dette var til hjelp! Lykke til. 

 In other words: Talking about Art Direction and the hard choices one have to make when growing up. 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

One Thought on “Art Direction

  1. Ah, tusen takk! Dette var til stor hjelp. Gleder meg og er superspent til opptaksprøvene kommer ut i morgen. Dette blir moro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation