Work Hard

B/WB/W

Det er vanskelig å si hvorvidt det man oppnår her i livet er basert på flaks. Det sies at flaks er noe som er knyttet til årsaker som er ukjent for oss — det virker nesten ulogisk at det skjer. Å innrømme ens egen suksess har vel derfor ganske lite med det å gjøre, eller? Jeg mener, man kommer langt med flaks, men lengre med hardt arbeid. Jeg tror det handler om pasjon, dedikasjon og riktig timing. Dersom man legger sjelen i arbeidet, er det ganske logisk å oppnå en viss suksess. Jeg har alltid vært målrettet og fokusert, og når jeg fikk jobben i Anti ble jeg selvsagt utrolig glad, men det var ikke ulogisk. Jeg har lært et par ting gjennom tiden, som jeg ønsker å dele med dere.

Vi kan kalle det Mikes nøkler til suksess.

 • Tenk nøye på hva du drømmer om. Er det dine drømmer eller tilhører det en livsstil du finner tiltrekkende? Forsøk å få tak i ditt indre (selv om det høres fryktelig pompøst ut). Hva er det du brenner for?
 • Skriv ned ditt aller største mål. Ingen er for store. President i USA? Skriv det ned.
 • Skriv også ned delmål, gjerne med tidsbegrensning. I løpet av 2015 skal jeg..
 • Gjør research. Hvordan kan du oppnå dette, hvilken vei er mest tilgjenglig, hvilken vei er mest givende? Hvilken vei kan resultere i at du også lærer underveis?
 • Grip enhver mulighet.
 • Gjør ubehagelige ting: Snakk med folk du ikke kjenner, skap kontakter, fortell andre hva du drømmer (helst med hodet høyt hevet).
 • Fortell deg selv at alt er oppnåelig. Ingen drømmer er for store! Du må tro det selv.
 • Analyser fremdriften når du har møtt en eventuell deadline. Må du endre noe?
 • Ikke se ned på nederlag og skuffelser. Aksepter og lær.
 • Vær uredd og jobb hardt.

Og for å avslutte det hele kan jeg dele de to setningene som har hatt alt å si for meg:

Fake it, until you make it. Hold hodet høyt, vær rak i ryggen og dersom du kommer inn i situasjoner der du føler deg usikker (på deg selv og din kompetanse)—lat som. Bare sånn kan du overtale andre til at du er klar for alt, og enda viktigere—du overtaler deg selv. Du tvinger deg selv til å gjøre ting du egentlig ikke kan, som er den aller beste måten å lære på.

Let’s pretend it’s good. Det er egentlig ikke mitt eget, det var min intern som fortalte meg at han alltid hadde levd etter dette. Han fikk fast stilling i magasinet i etterkant. Det viser seg nemlig, at selv om man ikke alltid er fornøyd med det man leverer, så er det ofte mer enn godt nok så lenge det leveres med stolthet og en overtalelse.

Og når målet er oppnådd, jobben er nailet og du er godt på vei, er det viktig å gi enselv en klapp på skulderen. Sett pris alt du oppnår, gi deg selv tid til å feiere selv de små seiere og vær stolt! Og derfra gjelder helt andre regler. Men de kan vi ta for oss siden.

Lykke til og hang in there.

In other words: If you want to succeed in life: Work hard, stay focused, believe in yourself, learn from your mistakes, and be God damn proud for every little success you have!

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

8 Thoughts on “Work Hard

 1. Gode ord Mike! Beundrer deg og det du får til.

 2. Hei! Jeg hadde håpet på at du kanskje kunne kommet med et lite svar til et spørsmål jeg har om Art Direction på Westerdals? Jeg skal søke i år, men er veldig usikker på om jeg skal velge grafisk design eller art direction. Det jeg egentlig lurer på er hva art direction går ut på, hvilken type oppgaver det var du fikk som art direction student? Jeg har hatt planer om å søke art direction lenge nå, men nå som det er et par dager til opptaksprøvene kommer ut, så er jeg ikke helt sikker på om det faktisk er riktig valg.

  Jeg er veldig glad i grafisk design, typografi, layout osv, og da ville jo kanskje grafisk design vært et naturlig valg. Men så sitter jeg med denne følelsen om at art direction er veldig spennende. Ber deg ikke ta et valg for meg her, har uansett tenkt til å prøve meg på dem begge (forhåpentligvis er jeg flink nok til å komme inn på èn av dem, hehe), men jeg lurer egentlig bare veldig på hvilket arbeid en driver med på art direction linjen. Får en faktisk jobbe med f.eks. grafisk design selv, eller dirigerer du en grafisk designer til å «gjøre det for deg»? Har tatt en titt på portfolioen din + at jeg har fulgt bloggen din veldig lenge, og jeg har fått inntrykket av at du har fått «produsert» ting selv også. Beklager for lang kommentar her, bare følte det var en god idè å spørre en som faktisk har gått art direction, ettersom infosidene på Westerdals egentlig bare gjorde meg mer forvirret. Takk på forhånd! : )

 3. Åh jeg elsket dette innlegget Mike! Du er så utrolig flink i alt du gjør og jeg er enig med deg i det du skriver! :-)

 4. Lena on 13. januar 2015 at 21:01 said:

  Åh, deilige ord og gode råd!

 5. Kjempebra innlegg med gode, nyttige råd. Jeg burde egentlig printe de ut og henge de på veggen, for jeg følte meg truffet :)

 6. susanne on 14. januar 2015 at 01:10 said:

  yes! herregud. herlige kvinnemenneskje. akkurat eit slikt innlegg eg trengte. takk for at du er så himla inspirerande og motiverande!

 7. Pingback: The Links | 16.01.15 | Rebecca Hawkes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation