FLAX

Untitled

I går kveld, etter et par glass vin, diskuterte jeg med samboeren hvorvidt jobbene våre; hvor vi har komment karrieremessig, er flax eller ei. En selvkritisk mann vil nok alltid ha problemer med å innrømme sitt talent, men vi ble etterhvert enige om at det er timene vi har lagt i feltet, som nå gir oss resultater. Ingen flax her altså, men lidenskapen. At han som fjortenåring var våken natten lang for å studere formuleringer og ord, for å forme velskreven lyrikk og prosa, og at jeg aldri har fungert uten et større prosjekt på agendaen; historiene måtte ut. På den måten har vi vært heldige—vi oppdaget en lidenskap allerede som unge. Og selv om vi har vært på ville veier flere ganger i løpet av livet, har denne lidenskapen dratt oss inn på riktig kurs igjen. Med andre ord: Lidenskap gir ambisjoner, ambisjoner gir drivkraft, drivkraft gir resultater. 

Etter å ha intervjuet flere kreatører og kunstnere til A New Type of Imprint, har jeg innsett at akkurat dette går igjen hos alle: den kreative veien har på en måte ikke vært et valg, det ble bare sånn—det føles forhåndsbestemt og som en selvfølge. Det er kanskje enklere sagt enn gjort, men man må bare finne lidenskapen først. Jeg aner ikke hvordan, men jeg tror den innheter deg ved et tispunkt, enten du vil eller ikke—plustelig tar du deg selv i jobbe beinhardt med noe som overhode ikke føles som arbeid, men som gir høy puls og adrenalin ut i fingertuppene, og etter hvert vil denne lidenskapen på mange måter deffinere deg; hvem du har vært og hvor du vil videre. Hvorvidt flax er en del av en arbeidstittel, er usikkert—alt jeg vet er at jeg føler meg veldig heldig som har den jobben jeg har, men jeg husker også feriene, nettene og timene jeg har lagt i arbeidet; dager jeg har vært 100% sikker på at jeg overhode ikke vil jobbe kreativt fordi det er så nært og følelsesladet. Likevel var det sånn det ble. Når alt kommer til alt, har lidenskapen kanskje vært min flax? Jeg mener, hvem hadde jeg vært uten? 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation