A miniguide to Ibiza

IMG_8279Ibiza reecap

Jeg planlegger alltid godt før jeg reiser; skriver lister, besøker TripAdvisor en gang om dagen og sørger for at jeg har akkurat nok planlagt til at man ikke står stille og lurer på hva man skal ta seg til, men samtidig har litt spillerom til å være spontane. Dagene trenger ikke planlegges, men det er fint med en viss oversikt over gode restauranter og steder man bør se iløpet av ferien. Ibiza er et sted man godt kan være over lengre tid, vi rakk bare over en bitteliten brøkdel av strendene og restaurantene, og skulle gjerne besøkt minst ti ganger så mange steder. Pytt. Det får bli neste gang. Skal du en uke til Ibiza- dette er en fin, liten start til planleggingen.

Områder.

Øya er stor og områdene er veldig ulike. Vi bodde på østkanten i selveste Ibiza Town. Eivissa, som det også heter, har alt man trenger: strender på hver kant, gode shoppingmuligheter, en romantisk gamleby og et et hav av gode restauranter. Vi bodde like ved Talamanca Beach på Hotel Argos. Hotellet ligger faktisk stranden. Når det gjelder sentrum, er gåavstanden akkurat litt for lang til daglige spasersturer – heldigivis for billig taxi. På vestkanten av øya ligger San Antonio, dette er partydelen av Ibiza, hvor du finner tunge basstoner til enhver tid og trolig vil møte på en glowstick eller to. Det går stadig busser fra vest til øst og man kan fint oppleve alt – det viktigste er å finne en base man trives i, og for oss er det viktigere med ro og litt spansk kultur, enn hard dance mania.

IMG_8063

Strender

Ibiza er kjent for strendene sine; mange lange, hvite, men også flere små og skjulte. Hadde jeg hatt mer tid, ville jeg selvsagt besøkt dem alle – vi fikk bare sett en liten brøkdel. Finest av dem alle: Cala Jondal, hvor vi tilbrakte en hel dag på Amante Beach Club. Det er det deiligste – gode senger, nydelig vær, god service og fargerike drinker levert på solsengen. Du finner oversikt over strendene her.

IMG_7974IMG_8011

Spisesteder

Det viktigste når man er på ferie er å spise og drikke godt – frokost, lunsj, mellommåltider og middag, helst med et glass vin til alt. Eivissa har mange fine spisesteder, gamlebyen er tross alt full av små og sjarmerende bygninger med klatreplanter og en deilig duft av spansk lidenskap. Mine favoritter: La Oliva – Italienske pastaretter og sjømat. La Bodega – ypperlig tapas. Thai’d up – VILT god Thaimat (ligger ved bryggekanten). Og selvsagt Metero Pizza, som ligger midt inne i Eivissa sentrum. Det er også mange fine ved Talamanca Beach: Luksusstedet Sa Punta og en skatt av en fiskerestuarant: The Fish Shack.

IMG_7943IMG_8250IMG_8243IMG_8287

Opplevelser

Det viktigste for meg og Daniel når vi er i varmere strøk er å finne digge beach clubs, men det finnes også andre ting å ta seg til på Ibiza. Jeg ville besøkt Hippie Market, gått tur i gamlebyen hvor du også finner et par museumer og hvis du har lyst på en skikkelig utflukt – Formentera ligger bare en 30 minutters ferjetur unna, og der snakker vi strender og gode fiskerestauranter. Obs! Det blåser en del der og vinden endrer seg dag til dag. Sjekk været når du ankommer, før du velger strand, ettersom at det kan være skikkelig blåst på ene kanten og vindstille på den andre.

IMG_8331IMG_8204IMG_8214IMG_8289IMG_8284

Andre tips: Denne siden har alt du trenger og vite. Dra! Ibiza er fantastisk vakkert, bare en liten flytur unna og så vilt mye mer enn lightsticks og hard dance mania! 

_

Reisen og alle vedrørende artikler er sponset av VING
The trip and all related articles are sponsored by Ving.no

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

4 Thoughts on “A miniguide to Ibiza

  1. Åh dette var perfekt timing, tusen takk! Drar dit om et par uker, men da for litt andre grunner, da vi skal dit for å se favoritt Djs og danse. Men ser ut som jeg kanskje må ta en kjærestetur om litt også!

  2. Eg har alltid hatt lyst te å reisa ein plass med fine strender og sånn i voksen aldre, gjorde det masse som barn men huske veldig lite av det. Ser og hørres ut som du og Daniel har hatt det veldig fint. Og reise guides e alltid kjekt å lesa, uansett om ein ska reisa eller ikje :)

    / Åh så gøy, eg blir heilt «stoked» når du kommentere hos meg ;) Og tusen tusen takk!

    • Det er de fineste feriene, hvertfall hvis man finner et sted som har litt kultur også :) Og ja, vi hadde en nydelig ferie! // haha. du er søt. Du er jo så flink!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation