Saturday reading

For Sale

Jeg har sagt det selv, at pulverkaffe ikke kan kalles kaffe. Jeg ble sur da noen påstod at den er bedre enn ferske bønner. Dette er min femte pulverkaffedag. Pulverkaffedagene er de samme som havregryn og havremelkdagene. Jeg har aldri i mitt liv hatt så lite penger som i dag. For å være enda mer ærlig: 27 kr på mitt bankkort. Jeg er reddere enn aldri før for å straks havne på luksusfellen. For i den nederste skuffen på skrivebordet ligger alle regningene. Fremdeles forseglet. I denne anlending vil jeg derfor påstå at penger er lykke – det forhindrer (i alle fall minsker) angst og bekymringer. Vel, heldigvis for pappa og havregryn. Og heldigvis for feriepenger om fem dager.

Jeg har snart pakket livet i esker, for (helt på ekte) tiende gangen siden 2006. Ja, da er du sikkert kjapp og erfaren, tenker du. Nei, jeg er sur og hater alle rundt meg og tenker altfor lenge på om denne trusa er verdt å ta med videre. Som regler er trusa vært å ta med videre og straks har jeg fire ekser mer enn planlagt. Men på mandag flytter jeg. Fra nummer fjorten til nummer tolv, og denne leiligheten er stor og lys, med bjelker og en nydelig takterrasse med en vill utsikt over de sorte og oransje takstenene fra ‘haugen til Asker. Det blir godt. Jeg ser det romantisk for meg; hvordan jeg slipper den siste eksen på gulvet går strake veien til terrasene for et iskaldt glass vin og take away pizza. Man kan godt være klisjé i disse sammenheng, hvis det får prossessen til å virke bedre. Sannheten er at jeg kommer til å gråte tjue ganger før den tid. Nevnte jeg at jeg skal ned fem etasjer og opp seks?

Tross slitsomme tanker, gleder jeg meg. Nye blomer, nytt system og nok et nytt hjem.

_

I said it myself, that instant coffee can’t be called coffee. I was upset when someone claimed that it is better than fresh beans. This is my fifth day with instant coffee. Instant coffee days are the same as oatmeal and oat milk day. I have never in my life been so low on cash. To be even more honest: 27NOK on my credit card. And the no money situation are followed by desk full of bills. Still sealed. In such occasions I would say that money is happiness – it prevents (at least reduces) anxiety and concerns. Well, luckily for Dad and oatmeal. And for a large payment in five days.

I’ve soon packed my whole life in boxes, for the (entirely true) tenth time since 2006. You may think that I’m quick and experienced. Well, no, I’m pissed and hate everyone around me and can’t decide which panties to bring along. I have four vertices more than planned. But I’m moving this monday. From number fourteen to number twelve, and this apartment is large and bright, with a lovely roof terrace with a stunning view over the black and orange tiles from ‘haugen of Asker. It’ll be good. I have this romantic imagination; How I place the last box on the floor and then walk straight to the balcony with a glass of wine and takeaway pizza. One might be cliche in these context. But the truth is that I’ll probably cry twenty times before the wine. Did I mention that I’m moving down five floors and a up six?

Despite exhausting thoughts, I can’t wait. Fresh flowers, a new system and (for the tenth time) a new home.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

6 Thoughts on “Saturday reading

 1. du beskriver mitt värste mareritt du! ønsker deg masse lykke til. positive tanker bærer eskene nok lettere :-)

 2. Haha, har akkurat det samme problemet selv, «Trenger jeg virkelig denne joggebuksa med hull på begge knærne, som jeg lovde meg selv at jeg skulle kaste da jeg kjøpte ny?».

 3. Gwen on 1. juni 2014 at 22:50 said:

  Lykke til med flyttingen, Mike! Jeg har vært der selv – både når det gjelder verdens største flyttelass og det å ha circa ingenting igjen på kontoen, og flere dager til lønningen kommer. Ikke stas å leve på tomatbønner, et halvt brød og en broccoli i en uke, nei! ;)

  Jeg kjøpte forresten buksen din i forgårs, og har så og si bodd i den siden da. Det er seriøst den beste boyfriend jeansen jeg har hatt i mitt liv, og jeg elsker den så villt at jeg oversatte diktet ditt til engelsk for å dele det med vennene mine – håper det var greit!

  Live, a dream
  See the beauty
  Dare to be quiet
  Feel all the good things
  Let the heart love
  Free as birds
  Light as leaves.

 4. Nyter sommeren før jeg skal gjennom det samme i august. Lykke til, heldigvis er det ganske så fint på vestsiden av Oslo også!

 5. haha, jeg er akkurat lik i flytteprosesser. det er helt håpløst, jeg gråter og banner, og humøret er en eneste berg og dalbane. men så blir det så fint og bra når man har kommet på plass!

  lykke til kjære deg, håper flyttingen blir smertefri – og at du får en god start i ny leilighet.

  xoxo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation