Take away friday

Skjermbilde 2014-05-02 kl. 18.33.38Skjermbilde 2014-05-02 kl. 18.31.18

Endelig fredag, dere. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra jobb fredags ettermiddag er å slenge beina på bordet. Kanskje jeg tvinger meg selv på trening i mellom tiden der (les: 1 gang i året. Hvem er det jeg prøver å lure?), men så snart jeg har rumpa i godstolen, blir jeg sittende. Da jeg var liten var fredagen hellig, jeg har ingen intensjon om å endre dette i nærmeste fremtid. Vi snakker gullrekka på TV, chips og noe godt å spise. Sistnevnte – det er så fryktelig trendy å være superflink til å lage mat for tiden, man skal til og med trylle frem retter bare til seg selv, med røtter vi ikke en gang har hørt om. Er det så koselig man skal ha det til? Eller er det like hyggelig å tusle i Birkestocks til en sjappe i nærområdet som lukter godt, betale en bitteliten sum (sikkert mindre enn den storslotte middagen du hadde tenkt å lage) og tusle like treigt hjem igjen – for så å spise det hele i sengen eller i sofaen, i et fang, med gode venner eller helt mutters alene? Joda! Jeg stemmer for take out! Minst to ganger i uka. Heldigvis bor jeg på St.Hanshaugen, her kryr det av deilige saker. Dette er stedene som får besøk av mitt sminkeløse fredagstryne fra en tid til annen:

Albertine – Indisk

Fra utsiden ser det ut som en alkisbar, noe det kanskje er så snart mørket har lagt seg, men inne lukter det himmelsk. Jeg elsker Indisk og Albertine har maten som gir mest for pengene. Jeg mener, smakene og kvaliteten er på høyde med de aller beste stedene i Oslo, men for typ 80kr mindre.
Hallings gate 3

Bangkok – Thai Food

Jeg bestiller verdens beste Red Curry for 99kr, han bestiller (alltid) Wok med pepperbiff for 129kr. Kan man be om mer?
Dalsbergstien 6A

Kasbah – Midtøsten

En aldri så liten skjønnhet midt i krysset på Alexander Kiellands Plass. Her er det vel så fint å bli sittende, til og med ypperlig for dates (de serverer gode drinker også). Falafel, hummus, erter, bønner og urter – vegetarisk himmel.
Kingos Gate 1B

Arte Pazza – Italiensk

Ikke som Pizza Da Mimmo, men absolutt god Italiensk pizza til en veldig fin pris. De serverer også pasta.
Ullevålsveien 61

Sushi Thai

Rett ovenfor Bangkok, ligger konkurrenten, Sushi Thai. Bittelitt dyrere, men de serverer i tillegg superdeilig Sushi. Dessuten har de fine småretter, perfekte for en lat formiddag i parken.
Ullvålsveien 39

Muchies – Burger

Og skal vi virkelig slå på stortromma, sykler vi til sentrum for å hente byens beste burger, men denne vi snakke mer om siden! Bernt Ankers Gate 5

_

No shame – I love eating take out! Even better: Take out, wearing panties and watching telly! These are my favorite restaurants offering take away in the St.Hanshaugen area. Enjoy your weekend, every one!

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

6 Thoughts on “Take away friday

  1. KLAR FOR MUNCHIES-INNLEGG.

  2. Nåå fikk jeg lyst på en Oslotur da gitt.

  3. nam! jeg må alltid smile av måten du skriver på, så realistisk men likevel med sjarm.love it!

  4. Ååå jeg som bor rett i nærheten må sjekke ut de jeg ikke har prøvd!

  5. mm, godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation