Meet the designer

jone

På en UP motevisning for litt over et år siden, bergtok Jone Nielsen meg, med sin sarte, blomstrete kolleksjon. Nå lanserer han kolleksjonen «MY SH * T SMELLS LIKE RAINBOWS.» Det er alltid spennende å høre om tankegangen og budskapet i noe så moderne som motedesign. Jone er smart, leverer alltid og (har sagt det før, sier det igjen) han er min absolutt favoritt. Derfor: Vi tok en prat. Litt om kolleksjonen, litt om Oslo, mest om skjebnen og store drømmer.

1. Hei Jone. Hvem er du og hva gjør du akkurat nå?

Jeg er en mann på 30 år, oppvokst i smått pietistiske og trygge forhold på sørlandet, som drømmer om en fremtid med egen business i det store utlandet hvor jeg kan livnære meg på å selge mine kreative visjoner for et kontemporært, liberalt og kulturelt elskende publikum.

Når startet drømmen om om bli designer?

Jeg tror skjebnen hadde bestemt det for meg fra en veldig ung alder. Å skape «ting» har alltid vært interessant.
Jeg har minner om viktigheten av fargekombinasjoner og selvpåsydde applikasjoner og egne sammensatte antrekk allerede fra barnehage stadiet.

Hva og hvem inspirerer deg?

Alt inspirerer, jeg har en grunnleggende fascinasjon for religiøse uniformer og små etniske minoriteter, men det som inspirerer mest, er kanskje alt det som ikke er lov. Jeg liker å gjøre ting som ikke er passer inn i de sosiale normene og som folk kanskje synes er litt for mye, litt for ivrig eller upassende.

Jone Nilsen

Du bor i København, hvorfor flyttet du fra Oslo?

Jeg liker å bli utfordret og å føle meg alene. Ikke fordi jeg er en eremitt, men utfordringen i å beherske og forstå nye sosiale samfunn og land er noe som alltid har interessert meg. Selv om jeg elsker Norge og har de fleste av vennene mine der, føles i mange sammenhenger Oslo veldig liten, og ingenting gir meg mer klaustrofobi enn en by jeg kjenner alt for godt.

Hva mener du kan være med å løfte Norge som designnasjon?

Fokuset i fashion-scenen MÅ endres. Vi må bort fra første rekke på showene, og heller vende blikket mot det som skjer aller forrerst. Jeg er i fashion for kunsten, de kreative prosessene, personlighetene og visjonærene bak en kolleksjon. Slik burde alle andre tenke også.

Fortell om din siste kolleksjon.

Regler og forventninger publiseres som en never-ending-story i blader, sosiale medier og på nyhetene. «MY SH * T SMELLS LIKE RAINBOWS» er min satiriske kritikk på samfunnets tendens til å definere reglene om et lykkelig sosialt liv og personlig realisering. På en ironisk, humoristisk og barnslig måte, drøfter kolleksjonen politikk, kjønn og seksualitet i en sosial, moderne kontekst.

Jone NilsenJONE1

Jone bor i København hvor han tar Master ved Det Danske Designakedemi. Du finner han på facebook her.

_

My favorite Norwegian designer, Jone Nielsen, just launched his latest collection – MY SH * T SMELLS LIKE RAINBOWS.

 _

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

One Thought on “Meet the designer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation