Et lite stykke skohåndtverk

Screen Shot 2014-03-31 at 4.41.57 PM13445235803_e9d2af849e_bScreen Shot 2014-03-31 at 4.42.08 PM

Bare en time fra Kaupanger, hvor jeg vokste opp, ligger en bitte liten bygd som heter Flåm, og der ligger Aurland Skofabrikk. Aurlandskoen har eksistert siden 1930, og selv om skoen har fått frisket opp designet, er det mye historikk og håndverk i de nåværende modellene også. Produksjonen har gått i arv, flere generasjoner fra samme familie har lagt sitt preg på modellene, og er de i ferd med å etablere det særprega designet også i motemarkedet. Jeg elsker fortellingen og tanken på å tusle rundt i historie og håndverk, i steden for masseproduserte sko som verken er bra for miljøet eller fotsålen. De er fine til både storbyferie og seriøse jobbmøter, og kommer i et hav av ulike farger. Mannfolket mitt mener de ser ut som bestemortøffler, men det er vel hele sjarmen, er det ikke?

Jeg kontaktet skofabrikken selv, jeg. I håp om å få loddet ut et par til dere, det ville de veldig gjerne. Så, da var det på tide med ny konkurranse, gitt. Jeg trekker vinneren fredag morgen, sånn at vi kan ta helg med minst én fornøyd leser.

1. Fortell om et scenario du mener ville vært perfekt med Aurlandskoen. Alt fra Sunday strolls til romantiske dater.
2. Gå inn her, finn en farge du liker
3. Legg igjen ønsket farge, skostørrelse og mail (!) i kommentarfeltet

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

46 Thoughts on “Et lite stykke skohåndtverk

 1. Mette Hanssen on 1. april 2014 at 15:51 said:

  Naturell brun, størrelse 36.
  mette_hanssen@hotmail.com

  Et scenario jeg mener er perfekt med aurlandsko er: når jeg er en tur i byen med mine venner. Kanskje vi sitter på café eller går en tur langs brygga.

 2. Guro on 1. april 2014 at 16:28 said:

  Jeg ser for meg et scenario i en park. I Oslo. Det er vår, fuglene kvitrer og solen skinner gjennom de tynne kvistene, som snart er klare for å spire seg på nytt. Jeg går med en kaffe i hånda, solbrillene godt plassert på nesa og kanskje en herlig venn ved siden av. Jeg hører grusen knase under skoene, og jeg vet at det nå går mot en lys og deilig tid. Jeg får vår stemning av lyden og hele settingen, og når jeg ser ned mot bakken dras blikket rett ned på skoparet, som sitter perfekt på foten. Jeg følger med i det skoene treffer grusen gjentatte ganger, og jeg blir hver gang fascinert over hvordan de bøyer seg så perfekt. Dette er med på å gjøre dagen veldig fin fordi jeg går rundt i et skopar som er prikken over i’en til den senepsgule vårjakka mi. Skoparet gjør meg også ekstra stolt av å være deres eier, fordi de har en lang historie bak seg, og med de mønstrene, linjene, den fasongen og den fargen, så sier det seg jo selv hvorfor man kan være en s t o l t eier til et par Aurlandsko.

  Ja, jeg elsker når skoene treffer grusen på bakken. Da vet jeg at det er vår.

  Aurlandsko – Svart Lakk str 39
  guroweb@hotmail.com

 3. Aurlandsko må være noe av de mest fantastiske skoene som finnes siden de både er fine å se på, laget i gode materialer og har en fin historie bak seg. Jeg pleier alltid å låne farmor sine når jeg er på besøk hos henne.

  Aurlandsko ville vært perfekte for en litt varm vårettermiddag hvor kjærsten og jeg vandret nedover the Thames her i London for å nyte gatekunstneren og folkene som samler seg langs elvebredden på solfylte dager. I det solen begynte å gå ned ville vi stoppet for å spise middag og nyte et (par) glass iskald hvitvin før vi igjen ville fortsatt turen hånd i hånd langs elva, og for en gang skyld ville jeg ikke ha vondt i beina etter all gåingen.

  Jeg liker best svart lakk, str 39, siden de er en god blanding av feminien og maskuline!

 4. Kirstin on 1. april 2014 at 17:18 said:

  3. juni har jeg semesterets siste eksamen. To dager senere setter jeg meg alene på et fly til New York for å møte bestevenninen min jeg ikke har sett siden januar. Mellom der blir det selvsagt en fest med de fine studievennene mine for å feire at enda et semester er gjennomført. Aurlandskoene hadde vært perfekte både for å føle seg litt ekstra fin på eksamen (noe som er veldig viktig for meg), på festen etterpå og ikke minst i New York.

  Burgunder lakk, str 38. <3

 5. Berre litt pirk frå ein stolt Aurlending her, Aurlandskoen er ikkje produsert i Flåm – men på Vangen i Aurland. Flåm ligg riktignok i Aurland kommune, men Aurland er ei eiga bygd også. (som med Sogndal) Uansett så superkjekt at Aurlandskoen har tatt seg opp så mykje dei siste åra! Har eit par sjølv sjølvsagt, bra kvalitet og handverk.

 6. Hanne on 1. april 2014 at 17:34 said:

  Om bare noen få uker drar jeg til Barcelona med jobben. Jeg tror jeg kunne hatt bruk for et par fine, klassiske sko som også er behagelige. Da kan jeg vandre gatelangs i flere timer, nyte de smale gatene, galleriene og litt shopping, samtidig som jeg har smashing fottøy! Jeg ser for meg at skoene matcher byen!

  Burgunder lakk, str. 38
  hanne_sh88@hotmail.com

 7. Å, jeg ville hatt på disse skoa nå snart, mens jeg går/løper gjennom sikkerhetskontrollen (og takk gud for at de virker enkle å ta av og på for en som blir så stressa av flyplasser at hjernen slutter å funke), venter noen timer i Ryanair-luft og kjøper sprit på Stansted sin tax-free. Men aller helst når jeg småløper mot han jeg ikke har sett på snart to måneder når jeg ankommer Liverpool Street Station. Det hadde vært så flott, det.

  Farge: Disse i blå lakk: http://aurlandskoenno.mamutweb.com/Shop/Product/Aurlandsko-Bl%C3%A5-Lakk-str-115/A103
  Str: 40
  Mail: juliamartincic@gmail.com

 8. Marthe on 1. april 2014 at 18:28 said:

  Aurlandsko – Grøn Lakk Villmark str 36, mailadresse: marthe.hagelien@hotail.com

  Jeg ser for meg at jeg er en tur på Grünerløkka med bestevenninnene mine. Vi sitter i parken og spiser hver vår Royal Trippel is, fordi det er den beste isen. Det er vår, og jeg får ha på meg skinnjakken min:D

 9. ingrid on 1. april 2014 at 19:25 said:

  for en fin konkurranse!

  scenario:
  det er sensommer og begynner å bli kveld. sola er på vei ned. jeg sitter på brygga på hytta og ser utover fjorden, med en kaffe i hånden. jeg begynner å bli litt kald nå, så jeg springer barføtt over gresset, og inn i gangen. der tar jeg på meg et par gamle raggsokker som mormor har strikket før hun ble så gammel at hun mistet hele strikkelysten, og putter føttene ned i aurlandskoene jeg har vunnet på bloggen din. så skynder jeg meg ut på brygga igjen slik at jeg får med meg solnedgangen, vakrere enn noen sinne. kaffen har for lengst blitt kald. men det gjør ikke noe. jeg er varm på føttene, himmelen er fylt med de vakreste farger, jeg har ferie, og sist men ikke minst – jeg er lykkelig.

  gah. dette fikk meg til å lengte etter sommer gitt!

  om jeg skulle være så heldig å vinne, ønsker jeg meg aurlandsko – grå nubuck brun gummi str 38. og mailen min er: ingrid.andera@hotmail.com !

  ha en god dag, søte deg!

 10. Hei! Flott konkurranse:)
  1. Det er litt vanskelig å velge ut ett scenario, siden jeg ser egentlig for meg at disse skoene kan brukes til alt! Men hvis jeg skal se for meg et bilde, ser jeg dem når jeg tar med kjæresten til Helsinki om ikke så lenge. Det er sko som vil bli gode venner med Helsinki, tror jeg:) de ser fine ut og traske i også!
  2. Burgunder lakk var finest synes jeg (det er de samme som er nr 3 fra venstre på det øverste bildet, ikke sant?)
  3. Jeg bruker str. 37! Mail: ida.klungland@gmail.com

 11. Marte on 1. april 2014 at 20:15 said:

  Scenario:
  En sen sommerdag og jeg går av flyet. Idet jeg setter mine Aurland-skodde ben på berlinsk jord, går det virkelig opp for meg: her skal jeg bo på ubestemt tid. En skummel, men også fantastisk tanke.

  Flytter alene til Berlin til høsten og hadde selvfølgelig blitt veldig glad om disse fantastiske skoene kunne slått følge, haha. Fin konkurranse forresten!

  Likte skoene som het «Aurlandsko – svart svart lær» best, i str. 40.

 12. Han må dra, og jeg må bli igjen. Et nytt år, alene i Oslo. På toget mellom byene våre, med bena i kors og litt for fett hår. Med skriveblokka på fanget og fire, nye, sorte penner. Da er skoene hjertlig velkommen. Når jeg skal gå rundt i tog i åtte timer, sove, spise og klø meg på nesa. Sitte i det samme setet. Før jeg kommer ut i gater med brostein til en by hvor jeg ikke har busskort og må dra kofferten gatelangs mens jeg venter på at han skal komme fra universitetet. Før vi rusler hjem til en hybel som ikke er min eller vår, men bare hans. Hvor han har prøvd å skjule sporene etter gårsdagens middag, og dekket på med en rødvinsflekket duk. Da er skoene der, i gangen. Klar for hjemreisen, og tårene som skal falle på dem.

  – Aurlandsko, svart lakk, str. 37 . E-post: stine.friis.hals@gmail.com

 13. Jeg studerer motekommunikasjon i London og har en blogg hvor jeg og flatmaten min skriver om mote osv. Den siste måneden har det blitt en del events gjennom bloggen og nå kommer snart sesongen for å dra på graduate shows også. Hvor kult hadde det ikke da vært å gå rundt med et stykke norsk historie på føttene, som i tillegg ser sykt bra ut? Jeg tror man blir litt ekstra patriotisk av å bo i utlandet, og selv om London er mitt livs kjærlighet akkurat nå, så er jeg himla stolt av bunad, vafler og nå også Aurlandsskoen! De varmer et motehjerte, og ikke minst en norsk sjel i utlandet. Nå skal jeg snart hjem og besøke foreldre og venner, en liten ekstra gave ventende hadde heller ikke gjort noe :)

 14. Amanda on 1. april 2014 at 21:21 said:

  Lakk blå eller knæsj blå i str 38!!!

  Scenarioet er min første dag på jobb i Acne med hvite skinnbukser til!!!!! HELL YEAH!!!

 15. mille on 1. april 2014 at 21:21 said:

  Scenario: En fin vårdag når solen faktisk skinner i Manchester og treet bak leiligheten har endelig fått rosa knopper. Jeg er litt sen som alltid og fyker ut av døren med rufsete hår, trench coat og (forhåpentligvis!!!!!) fine lakkerte Aurlandsko. Snuten rettes mot Manchesters kreative område, nemlig The Northern Quarter, hvor jentene har røde lepper og mennene har skjegg. Denne vårdagen skal nemlig feires. Den skal feires med engelskmenn, øl, latter og ambisiøse løfter før vi sier adjø og innser hvor heldigive vi er som fant hverandre dette året.

  Jeg er ekstremt fav a lakkerte sko, så de skoene jeg likte best var de i burgunder med Lakk, str uk 5 (EU 38)!

  mille_nihon@hotmail.com

 16. 1. Må ærlig si at mitt perfekte scenario for å bruke skoene er på jobb. Jeg har vært syk lenge, men har endelig skaffet meg jobb uten hjelp fra andre. Jeg er så stolt og vil så gjerne feire meg selv med et par av disse skikkelige fine skoene. Jeg er så stolt over å ha fått til noe jeg aldri ville trodde jeg ville klare. På jobben vil jeg gå med disse. Og på veien hjem :p
  2/3. Farge og str: Aurlandsko – Svart Lakk str, 6,5

 17. Og sort, størrelse 38! Ble helt borte i Norgekjærleiken gitt!

 18. Det er søndag. Jeg våkner av at solstrålene presser seg gjennom sprekkene mellom rullgardina og vinduskarmen. Mannen med stor M drar meg inntil seg og kysser meg i panna. En halvtime etter er vi ute av leiligheten. Utenfor døra er det varmt, men ikke for varmt. Våren er i annmarsj. Vi rusler nedover Løkka med solbriller på nesa, mens vi holder hender og ser på folk. Vi kjøper kaffe og bakervarer, ruller ut pleddet i parken, legger oss ned og ser på skyene. Jeg vifter med tærne inni skoa, og tenker at livet er sykt bra.

  – AURLANDSKO, GRØNN LAKK VILLMARK, STR. 38

 19. Trine on 1. april 2014 at 22:12 said:

  Passar til besøkshelger hos farmor, når eg kan invitere til gåtur for å prate om alt vi ikkje har hatt tid til å prate om sidan sist. Berre oss to, og tida som går alt for fort.

  Svart lakk, str. 40

 20. Silje F on 1. april 2014 at 22:35 said:

  Jeg studerer journalistikk og flytter til København etter sommeren for å ta et utvekslingssemester der. I disse skoene ville jeg danset nedover Københavns gater, eller syklet hjem en septemberkveld i den fine byen med kurven full av vin og ost. Føttene mine ville vært verdens lykkeligste, som fikk tråkke rundt i disse flotte skoene.

  Aurlandsko – Grå Nubuck brun gummi, størrelse 39. E-post: siljemor54@hotmail.com

 21. Trine on 1. april 2014 at 22:47 said:

  1. Studerer for tiden journalistikk i London med eit ønske om å bli musikkjournalist. Ettersom eg bur i London som er overveldet med konserter og musikkarrangementer, skulle eg gjerne eid eit par Aurlandsko som både er fasjonable og gode å gå i! kommer godt med når bruker store deler av tiden min på konserter, i tillegg til å se ekstra bra ut! 2/3: Farge: Burg.Lakk Villmark, str 37,5!

 22. Guro on 1. april 2014 at 23:56 said:

  Jeg ser for meg at jeg småløper fra flytoget gjennom Oslo s for å komme meg fortest mulig til andre siden hvor typen står og venter på meg. Han smiler, og jeg blir like sjarmert som første gang han gjorde det. Han må bøye seg ned mens jeg står på tå oppå føttene han, så holder han rundt meg. Det er de fineste omfavnelsene i hele verden, de man må vente på. Så tusler vi hånd i hånd, det er en mild vårkveld. Bare går og prater om alt som har hendt oss siden sist vi så hverandre. Jeg putter hånden min i jakkelommen hans siden jeg alltid har kalde hender. Det er helt stille og rolig, bare lyd av grus under sko og en og annen bil som kjører forbi.

  – Aurlandsko, Blå lakk, Str 38.
  guro97@hotmail.com

 23. Malin on 2. april 2014 at 00:29 said:

  Det beste senarioet med de skoene ville være å gå med dem opp Karl Johan, til skolen min for siste gang for å levere bacheloroppgaven. Den tunge akademiske byrden letter og jeg og aurlandskoene mine vandrer inn i sommerferien sammen!
  Aurlandsko, svart lakk, str 37.
  Malin_h92@hotmail.com

 24. Maren Charlotte on 2. april 2014 at 01:14 said:

  Hei! Jeg ser for meg at jeg har dem på i sommer. Jeg har begynt i sommerjobben på kontoret, og siden det er litt for kaldt i nord for åpne sandaler, så vil disse være et perfekt valg å traske rundt i.

  Om jeg hadde vunnet så ville jeg valgt dem i fargen villmark eller grå nubuck størrelse 38! :)

 25. Henriette on 2. april 2014 at 07:34 said:

  Det beste scenario ville funnet sted når jeg kommer hjem fra min 4 måneders lange sjelereise iført joggesko og flipflops. Ikke har jeg hatt plass i sekken min til å kjøpe meg noe nytt par. Det ville være fantastisk å komme hjem, ta en god dusj, stelt meg og tatt på rene og pene klær. Og et par nye sko, som faktisk kunne tilføre noe annet til antrekket enn «jeg er på reisefot».

  Henriettewu@gmail.com, str 38, grønn lakk villmark!

 26. Gunn on 2. april 2014 at 09:09 said:

  Et scenario som ender godt:

  «Det er søndag. Jeg har fri. Jeg våkner opp, og ser ut av vinduet. Det er litt kjølig, men sola skinner. Jeg kjenner hodet verker. Jeg går på kjøkkenet, tar meg et glass juice og lager meg en kopp med grønn te. Jeg setter meg ned ved kjøkkenbordet. Blikket mitt stirrer på de grønne plantene i vinduskarmen. De er friske og grønne. Jeg vil også være som en plante. Det blonde korte og slitte håret mitt er bustete etter natta, men jeg orker ikke fikse det. Ikke i dag. Jeg tar på meg en slitt boyfriend bukse, en hvit singlet og noen ringer. Tatoveringene kommer så godt frem til singletten. Jeg speiler meg. Håret er bustete, men det får gå. Jeg tar på litt rough i kinnene og litt maskara på vippene. Jeg står og stirrer på meg selv. Jeg er sliten. Jeg har ringer under øynene. Jeg bestemmer meg for å gå på et museum. Noe jeg egentlig aldri gjør. Så skal jeg gå på en blomsterbutikk, og kjøpe meg en fin plante. Så skal jeg sitte på kafé, med det fineste magasinet jeg finner i butikkhyllen. Det er dette jeg trenger i dag. Ny energi og ny inspirasjon. Jeg titter inn soveromsdøra. Han sover fortsatt. En ukjent fyr, i min seng. Jeg må ut. Nå. Jeg ser meg selv i speilet en gang til. Noe mangler. Blikket mitt dras ut i gangen. Der har vi det. Jeg smetter på meg de svarte lakk skoene. Perfekt. Aurlandsskoene drar meg med en gang ut i fra den gråe slitne tilværelse, og gjør dagen min allerede mye bedre. Det var akkurat disse jeg trengte(..)»

  Aurlandsko svart lakk str. 40

  gunn-dal@hotmail.com

  :)

 27. Jeg har foreløpig så stor mage (gravid) at jeg ikke ser skoene mine om dagen… Men til sommeren tar jeg på meg deilige haremsbukser, en løs singlet og mine aurlandsko i burgunder lakk. Jeg tar ungen i bæresjalet og solbrillene på. Rusler nedover mot Løkka som bader i solksinn og tar en kaffe på veien. Jeg føler meg som en superfresh mamma som ikke har dratt på de slitte joggeskoene og en kjip joggebukse. Og skoene er superbehagelige, noe som er et must for en som må gå noen kilometer hver dag i tiden som kommer.

  Jeg ønsker meg skoen i burgunder lakk i str 38.

 28. Katrine on 2. april 2014 at 13:08 said:

  Skoene hadde passet mens jeg sykler over det flate landskapet i Belgia med familien. Ute på landsbygda mellom åkrene og små tettsted bygd i mur. Vi setter oss på en liten café som serverer ferskpresset sitronjuice. Det er varmt i været og jeg tenker at disse skoene er perfekt på feriedager som dette.

  Farge: Grå nubuck
  E-post: katrinenesset@gmail.com

 29. Jeg sitter her og ser misbilligende på mine ødelagte burgunder lakkloafers. Med dusk på. Det vil si, den ene dusken mangler, og det går ikke an å bare ha dusk på én fot. I alle fall ikke når du har et snev av OCD som gjør at alt helst skal være symmetrisk, hele tiden.

  I tillegg til å være over gjennomsnittet opptatt av loafer-aktige sko er jeg veldig opptatt av håret mitt. Hårfargen min er, når jeg er nyfarget, ganske nøyaktig lik de burgunder Aurlandskoene i lakk. Masse glans. Jeg vil ha på meg de nye Aurlandskoene når jeg sitter i frisørstolen og kvinner meg opp til en pønkeweekend i Stockholm den kommende påsken.

  Lette lakksko og mørkrød lugg, symmetrisk topp og tå. Ja takk.

  Aurlandsko – Burg. Lakk Villmark, str. 37,5. E-post: anettebasso@gmail.com

 30. Andrine on 2. april 2014 at 15:57 said:

  Jeg kunne tenkt meg å bruke skoene på en vanlig skoledag, jeg står opp tar på meg favorittbuksa og bestemors strikkagenser sammen med Aurlandskoa. Jeg tar også med skinn ranselen min som jeg arvet fra mamma. Jeg elsker når skinn er blitt brukt lenge, skinnet får så fin farge. Antrekket mitt, kan for andre se ut som noen ville brukt det for hundre år siden men for meg så er det historie og følelser bak det. Min fantastiske bestmor ga meg denne strikkegenseren før hun døde, jeg husker hun brukte den på kalde sommerkvelder eller på hytta. Skinn ranselen har jeg sett på mammas skolebilder, den har enn sånn mørk kamel farge og lukter skinn. Skoene for meg er med på gjøre antrekket mitt komplett, det prefekte antrekket som forteller en fantastisk historie. Jeg tar bussen ned i god tid og går innom den faste caféen og kjøper en kaffe og går gjennom byen og ser meg rundt i de andres travle hverdager. Jeg puster inn den kalde friske luften, gjør klar for en slitsom skole der folk stresser og driter alt unatt seg selv,og går til skolen. Jeg ser ned på bakken, kommlokket rett før bybrua er 200 år gammelt. Tenk at folk for 200år siden gikk rundt her. Jeg tar en slurk av kaffen og går inn på skolen.
  Aurlandsko-Red-Brown-GS-str 36

 31. Mina on 2. april 2014 at 16:09 said:

  Åh fantastisk! Har du vært på en av de koselige, bohemiske barene i London hvor den største gleden er i å sitte på barstolene foran vinduet og bare betrakte menneskene ute? Når de går der langs gaten og er så opptatt av sine egne liv at de ikke merker hvordan andre ukjente ser på dem med nysgjerrige øyne. Det er en rar blanding av dømmende blikk på ting en synes er litt rart og fremmed, og et fullstendig åpent sinn som godtar alt og alle med en skremmende kulturrelativistisk holdning. Og det at det er så stas å holde den lokale pub-ølen i hånda selv om den ærlig talt smaker pjuk… Og det beste med det er jo selvsagt de splitter nye Aurlandskoa! Takk for muligheten :D

  Fargen naturell brun villmark i str 38 hadde vært perfekt. Fint! hihi

 32. Marthe on 2. april 2014 at 16:51 said:

  Hei, det er Marthe igjen. Om jeg av en eller rar grunn skulle vinne så har jeg ombestemt meg om hvilken sko jeg ønsket. Jeg skrev dette:

  «Aurlandsko – Grøn Lakk Villmark str 36, mailadresse: marthe.hagelien@hotail.com

  Jeg ser for meg at jeg er en tur på Grünerløkka med bestevenninnene mine. Vi sitter i parken og spiser hver vår Royal Trippel is, fordi det er den beste isen. Det er vår, og jeg får ha på meg skinnjakken min:D»
  Men nå håpet jeg det var greit at jeg byttet mening til naturell brun.

 33. Veronica Evertsen on 2. april 2014 at 17:05 said:

  Romantisk tur til Paris, med mannen og kommende bebis. Det hadde vært fint det med et slikt par sko.

  – samme farge som paret helt til høyre på bildet, i str 39 –

 34. Julie on 2. april 2014 at 20:17 said:

  Ute på terrassen til mormor i deilig april sol med en kopp kaffe hver, pratende om alt og ingenting, i matchende sko.

  Modell: red brown naturell
  Størrelse: 38
  Email: s1108593@sms.ed.ac.uk

  :)

 35. May on 2. april 2014 at 21:37 said:

  Softis på bryggekanten; måseskrik, sol, løvetann, varm i kinna og gla i hjertet;)

  Sko: den nude på bildet ditt i str 40 trur den heiter grå nubuck brun inne på sida.

 36. Camilla on 3. april 2014 at 06:16 said:

  Som du er skodd, slik går du – sies det. Tenk å kunne gå i en del av den norske historien. Med skoene som ligner på bestemortøfler, fordi det er akkurat bestemor de minner deg om. De har snakket om dem, hatt dem på seg og drømt om å eige dem. Her er mitt perfekte scenario. Når jeg drar hjem til hjembygda mi til mormor og morfar. De mest herlige besteforeldrene som finnes – slik som alle sine besteforeldre er. En hjembygd med mye historie. For meg og for dem. Da har jeg på meg skoene som innehar like mye, og mer historie. Jeg kommer hjem fra storbyen Oslo, der jeg til deres skrekk har forvillet meg. Kanskje med litt annen stil enn når jeg dro østover – kanskje med noen friere holdninger. Ikke minst med min flotte dame ved min side. Mye nytt for dem – men de flotte aurlandskoa kjenner de til. Og de sitter der, perfekt på foten min når jeg kommer inn døra.

  Farge: svart Str. 38
  camilla.anett.solheim@gmail.com

  I’m waiting :) <3

 37. Ingvild Hestad Torkelsen on 3. april 2014 at 11:33 said:

  Eg ser føre meg ein sein august-kveld. Dei brune Aurlandskoa er blitt inngått i løpet av sumaren og er no mjuke og perfekt tilpassa MIN fot. Ingen andre kan ha den same kjensla i desse skoa. Fargen er mørkare, skoa har vore utsett for feitt, men også sol, grus og litt vatn i løpet av sumaren. Men det er akkurat det som gjer at fargen blir stadig finare, skoa har blitt til i løpet av sumaren.

  Eg går av rutebåten på Grassholmen. Hoppar oppover stien, inn i skogen, trekk eit djupt andedrag og blir euforisk av å kjenne lufta av både skog og sjø samstundes. Går vidare innover, går forbi kroa denne gangen. Eg skal til båtplassen vi har hatt i år. Skogen opnar seg, ein svært grusplass kjem til syne. Her ligg båtane til vinteropplagring halve året. No er båtane på sjøen. Eg opnar porten til brygga og går bort til den bittelitle trebåten vi kjøpte i fjor og som vi har vore ute med utallige gonger i år. I dag skal eg ikkje ut med båten, eg skal berre liggje å duppe langs bryggja. Eg set meg til rette, ser utover havet. Fins det noko finare enn havutsikt? Eg legg beina opp på setet framføre meg og nyt at til og med skoa mine luktar sjø etter denne sumaren. Tenk det – å kunne ta med seg denne kjensla når ein er tilbake i sentrum. Når det er seinsumar i Oslo og folk framleis kan sitje ute fordi det er varmt. Det er framleis litt lyst når vi syklar heim om natta. Hausten kjennes langt borte og vi kan leve lenge på minnene frå vekene med sol og varme, sjø og båt. Og sko som har fått sitt særpreg frå akkurat dette.

  Farge: lys brun, storleik: 38.

 38. Oda Marie on 3. april 2014 at 13:13 said:

  Når det er så kaldt at du ikke helt kan gå med tærne fri, men du likevel kan brette buksa opp, sette deg i en park og legge skoa ved siden av deg. Det er enda friskt i lufta, og du beholder skjerfet på, men lar tærne rive opp gress fra bakken, etter at du har gått rundt i sentrum og ønsket deg kjoler og blomsterkranser til sommeren, og kåpa er akkurat litt for varm. Og skoa ligger ved siden av deg, og har vært din følgesvenn hele dagen. Hverken for varme eller for kalde, bare fine.

  Stavanger sentrum, lunsj på plenen forran domkirka, og så cafe eller pub med venner etter. En heldags ute, der du ikke må tenke over skole, jobb, forpliktelser eller annet tull.

  Slikt ser jeg for meg en dag med de burgundur lakk aurlandskoene, i 38.

  oda.nilsen@gmail.com

 39. skoene passer vidunderlig til impulsiviteten som kommer med varmen. de passer til sene sommerkvelder der du plutselig får en telefon av noen du vil kline med, til dager der gode venninner banker på døra med pikniktepper og vin på termos, til å smette på seg etter nakenbading på stranda eller til å sparke av seg i en park med solfregner på nesa og varme i nakken. jeg ville tatt dem på en varm sommerkveld der vinen veier opp for varmen som forsvinner med sola, der vi har korte skjørt og høye halser, og følt meg klar for å danse et par timer til i dem, når det blir for kaldt til å danse barføtt.

  jeg ønsker meg grønn lakk, størrelse 36 – mariaksnes@gmail.com

 40. Villa on 3. april 2014 at 14:46 said:

  22 år, gode venner, dagsfylla, all black med røde lepper. Blir fullkomment med sorte Aurlandsko i lakk ♡

  Svart lakk størrelse 40.

 41. Vilde on 3. april 2014 at 22:01 said:

  Bare jeg ser på disse skoene så gir de meg en solid komfortfølelse som sikrer lange turer på asfalterte og brosteinsfylte gater som det vanker for meg i sommer. Scenarioet er rett og slett hverdagen, og alt som kommer møtende denne våren og sommeren. Jeg vil bruke de med straight-cut dressbukser, korte og luftige sommerkjoler og med alle mulige skjørt jeg har i klesskapet. Med i scenarioet følger maaange kommentarer på mine pene og stilriktige sko :-)
  Jeg har faktisk vært i Flåm når vi syklet rallarvegen en stund tilbake, forundrer meg ikke at de lager så flotte sko i den idylliske dalen der.

  Jeg hadde gjerne villet ha de i burgunder(ikke de i lakk) på bildet i innlegget ditt i strl 39 :-)

 42. Mirjam on 3. april 2014 at 23:02 said:

  Hei, og takk for mye inspirasjon gjennom bloggen din!

  Mitt drømmescenario er å kunne bruke skoene når jeg småløper søvndrukken ut døra om morgenen, med tre barn og like mange kolli. De er fortsatt på når jeg puster ut, legger den ene foten over den andre i togsetet, og logger meg på nsb’s Wi-Fi for dagens første jobbmailsjekk. Når jeg entrer kontoret, tramper jeg morgengrumset ut av skosålen, og går lydløst gjennom et alt for åpent landskap. Dagens møte er på byggeplass, og skoene tripper i taxien, før de møter nylagt gulv og arbeidstegninger. Noen diskusjoner og revideringer senere går skoene mykt på støvet bygulv. Og bussen er så full at sko møter sko i et kaos av travle, slitne føtter. Opp trappa er kroppen tung og skoene ikke lengre lydløs. I gangen blir de møtt av barbeinte småtær, før de sparkes av og tar kveld. En dag, ett par lakkgrønne Aurlandsko i str. 41.

 43. Eirin on 4. april 2014 at 05:50 said:

  Lever for tiden i et kreativt kaos hvor jeg jobber om dagen og gjør opptaksprøver om kvelden til langt ut i de små timer. Neste uke – etter to måneder fylt med altfor lite søvn, for få timer i døgnet, en konstant søken etter nyeskapende kreative ideer og et uendelig jag etter å tenke utenfor boksen – er dette hjemmeoppgave-maratonet jeg har gjennomlevd endelig over. Da hadde det vært perfekt å kunne innlede våren i et par tradisjonsrike, komfortable og tidløst elegante Aurlandsko – for en fantastisk belønning for strevet!

  Og dersom alt går min vei og hjemmeoppgavene mine faller i god jord hos opptakskomitéen, har jeg forhåpentligvis rukket å gå inn de nye skoene før de får ta del i et aldri så lite (og skremmende avgjørende) våreventyr. Da skal skoene få være med meg når jeg har praktisk-teoretisk opptaksprøve på KHiO, når jeg stressa tripper fram og tilbake mellom skrivepulten og materialhylla under opptaksprøven på AHO og når jeg nervøs stiller opp til intervju på Westerdals. Nervøs fordi dette betyr noe, fordi jeg har intet å tape og alt å vinne. Og ikke minst skal skoene få bære meg når jeg etter siste opptaksprøve endelig får spaserer ut av dørene og møtes av en overveldende varmevegg som ordløst forteller at sommeren er her, at friheten er innen rekkevidde og at den tunge skyen av forventning og prestasjonsangst som hele våren har hengt truende over meg, endelig har forduftet. Så gjenstår det bare å puste og håpe og tro at opptakskomitéen ved én eller flere av skolene ser et potensiale som de ønsker å gi mulighet til å spire og rom til å utfolde seg.

  Inntil da skal jeg for første gang på lenge senke skuldrene fullstendig og la sommeren omfavne meg med alt den innebærer. Skoene skal få skinne under sørlandssolen, hoppe fra stein til stein i skjærgården, spasere nedover brosteinsbelagte gater og innover gjengrodde skogsstier. De skal få danse på trange dansegulv, bli fylt med et tynt lag med sand og gress på stranden, løpe under måneskinnet i rødvinståke og vandre i sjarmerende bakgater på den franske rivieraen. Det er ingen forventninger, ingen kreative sperrer, intet tidspress – bare meg, et hav av tid og saltvann og et par deilige Aurlandsko som stadig følgesvenn gjennom sommeren fram mot den uvisse høsten.

  Svart lakk, størrelse 37.
  eirin.sortland.olsson@gmail.com

 44. Sunniva on 4. april 2014 at 09:54 said:

  Jeg er gravid og har termin om bare tre uker. Den perfekte anledningen for Aurlandsskoen for meg, tror jeg rett og slett må være om jeg etter fødselen kan invitere mamma til Oslo og gi henne skoene i gave. Jeg vet at mamma ønsker seg Aurlandssko (eller, hun har kommentert i at hun synes de er VELDIG fine). Så det hadde vært utrolig hyggelig å gi henne skoene i gave, og så kan jeg invitere henne med på trilletur langs Akerselva og på Grünerløkka i vårsolen. Hun kan stråle i nye sko og jeg kan trille på den nye kidden. Tipper mamma kommer til å gi meg mange gaver og stille mye opp i tiden som kommer, hun blir bestemor for første gang, så det hadde vært hyggelig å gi henne noen stilige sko til våren.

  Tror fargen måtte vært naturell brun gummi, str. 38. sunniva.eidsvoll@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation