Skjønnhet

9664550951_e345f75dd5_oUntitled

På fremsiden av vårens utgave av magasinet Henne Vakker: Alt om Anti-age, botox-guide, stamceller reparerer huden, sprettrumpe på 6 uker, få eksperttips på bleking av tenner, rens huden yngre, alt om fettsuging, flat mage for alltid. Wow! Er det rart dagens damer er usikre?

Da jeg bestemte meg for å gå i en mer kommerisell retning med bloggen, var det viktig for meg å sette visse retningslinjer – viktigst: En så kalt skjønnhetsspalte skulle utestå. Ingenting sårer meg mer enn tanken på hvor opptatt vi er av den slags, og jeg er helt sikkert en av de værste. Jeg sluker det meste av tips og triks, og til slutt sitter jeg som en rosin på soverromsgulvet, med detoxsmoothien i den ene hånden, ansiktsskrubben i den andre, og angrer på at jeg i det hele tatt leste de hundrevis av artiklerene i de hundrevis av magasinene. Hvorfor er det ingen som forteller oss hvordan vi kan koble ut alle tanker som handler om utseende? Hvorfor er det ingen som lærer unge jenter og damer at det er den indre skjønnheten som først og fremst former vår sjarm?

Med alder, visdom (hvis det er lov å si i en alder av tjuefire) og erfaring, forstod jeg etterhvert at jeg måtte tvinge min egen tankegang inn i et annet mønster, for å ikke bli besatt og oppslukt av det overfladiske. Alle vet jo at så snart man kommer inn i den bølgen, og begynner å strebe etter noe et magasin forteller er ‘vakkert og viktig før bikisessongen,’ er det vanskelig å komme seg ut av den. Mister du kiloene, er det plustelig noe annet å pirke på. Det kommer alltid nye mål. Og før vi vet ordet av det lever vi livet som strebere, til og med etter noe så uviktig som et utseende. Ikke misforstå – ta vare på deg selv, hold formen, vask og rens huden, kur håret hvis du vil – men kjære vene, vi er så mye mer. Livet er så mye mer. Dessverre er det lite i magasinene og samfunnet som tyder på det. Det er derfor superviktig å gi oss selv en påminnelse på de viktigste skjønnhetstipsene. Helst hver eneste morgen.

I dag tidlig kalte jeg meg selv for en solstråle. Speilbildet påstod noe annet, der jeg stod med håret til alle kanter og for mange røde spotter på min altfor bleke hud. Jeg var en hvit løgn. I woke up like this. Flawless? Ikke faen, men sjarmerende var jeg hvertfall. Fuck Henne og alt annet som stadig gjør oss usikre. Heldigvis kan tankegang og psyken korrigeres av riktig innstilling og fokus: Aksepter din alder og alle forandringer. Vi er ikke fjorten for alltid. Heldigvis. Omfavn rynker og tegn på liv. Innse at sprettrumpe ofte er genetisk, mens trening er en superinvistering i god helse. Å leve godt, å unne seg latskap og godsaker, er vel så viktig som å spise sunt. Fordi vi faktisk fortjener det. Se deg selv gjennom noen andres øyner. Le, kom i kontakt med ditt indre og elsk dine ulumskheter – først da kan vi i det hele tatt begynne å snakke om hva skjønnhet faktisk er.

_

God mandag!

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

19 Thoughts on “Skjønnhet

 1. Der satte du ord på tankene mine! Ha en fin uke :)

 2. Elise on 31. mars 2014 at 12:43 said:

  Amen!!! Så sykt sykt enki, knallbra innlegg

 3. Elise on 31. mars 2014 at 12:43 said:

  Amen! Sykt enig, knallbra innlegg. Dette er så viktig å sette ord på.

 4. Line on 31. mars 2014 at 13:10 said:

  Utrolig bra at du som blogger tar opp dette teamet! Er alt for få som deg desverre..
  Blitt veldig glad i bloggen din. Du skriver så vakkert!

 5. Du er flott.

 6. Maria on 31. mars 2014 at 13:52 said:

  Herlig lesning. Du er inspirerende!

 7. du er så ekte du, i like

 8. JA. Der har du det, akkurat der. Hvorfor jeg digger deg.

 9. Live on 31. mars 2014 at 15:07 said:

  Hei, takk for en tankevekker og inspirasjon som passet perfekt til tema på tentamen jeg skal ha i morgen!

  Det står så mye om kropp og utseende i medier, magasiner og på blogger at man helt glemmer å tenke på de bloggene og avisene som faktisk handler om andre ting. For meg har det blitt viktig å overse alt det som gjør at jeg sitter igjen med en dårlig følelse av at jeg ikke er bra nok. Jeg tror mye handler om å fokusere på det som gjør oss inspirerte og løfter oss opp, fremfor de tingene som får oss til å føle oss verre. Jeg er bare femten år, selvfølgelig utseendebevisst, men langt mindre enn mine jevnaldrende. Det er så trist at utseende er alt vi bryr oss om, mens andre mennesker dør av krig i andre land rundtomkring i verden. det handler om verdier, er det virkelig sånn at hovedpoenget med livet er å se best mulig ut?

  Jeg er utrolig glad i bloggen din, og finner en inspirasjon her de fleste andre blogger er for idealbevisste til å klare. Tusen takk for at du blogger om de inspirerende tingene du gjør, hverdagsgleder på høyt nivå!

 10. Åh du finaste Mike, du er ein inspirasjon!

 11. Herregud så bra skrevet!!! Du og bloggen din E flawless. Blir starstruck kvar gong eg stikke innom her ;)

 12. perfekt, alle mennesker burde lese dette minst en gang daglig.

 13. Marte on 3. april 2014 at 05:37 said:

  Åå, trengte en påminner som dette nå.
  TAKK <3

 14. amen. en av mine hjertesaker uten tvil.

 15. dette er så bra. DU er så bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation