Å være seg selv

MonocromeMonocromeMonocrome

Jeg husker fremdeles da min fetter ble tjue. Jeg var ti og han sa det klart og tydelig: Jeg vil ikke bli eldre. Han hadde funnet seg selv og mente tjue var den perfekte alder. For meg var han voksen – jeg ville også bli voksen; føle meg i mitt rette element og være trygg på meg selv og mine valg. Etter at jeg selv forlot tenårene, har jeg innsett at en fullstendig trygghet på hvem vi er og hva vi vil, aldri kommer. Det er hvertfall ikke aldersbetinget. Jeg kjenner mange som nærmer seg trevde, som stadig faller inn i den ene identitetskrisen etter den andre. Yttre stimuli – samfunnet, venner, familie og ukjente mennesker, definerer og påvirker oss hver eneste dag. Det er ikke rart vi blir usikkre, vi utvikler oss tross alt hele tiden.

Hvem er du?

Jeg er meg selv jeg, svarer vi med hevet hodet. Uten at vi i det hele tatt er i nærheten av å vite hvem det er.

_

Dress URBAN | Coat ZARA | Shoes ADIDAS | Watch GLITTER | TOM WOOD ring

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

6 Thoughts on “Å være seg selv

 1. er tyve selv. aldri vært så selvsikker og usikker på samme tid noen gang. lurer på om den ene overdøver den andre en dag.

  takk for at du har slik en fin blogg. den gir meg akkuratt den dosen med inspirasjon som skal til for å bikke dagen i riktig retning.

 2. Akkurat det der oppdaget jeg for et par år siden også. Jeg tror aldri jeg kommer til å bli helt sikker på hvem jeg er. Jeg fyller tjue i mai, og synes egentlig det er ganske skummelt, for jeg føler meg yngre enn jeg noen sinne har gjort.

 3. Åh, så sinnsykt fint bilde av deg det første var!!
  Jeg blir 20 i år og har egentlig ingen tanker rundt det, så lenge jeg er lykkelig :-)

  Sandra/reisedagboka.net

 4. Vi er alle oss selv i den forstand at vi alle er kameleoner. Mange sier at du kan umulig være deg selv når du tilpasser deg folk, omstendigheter og kulturer, der er liksom en underliggende tone, at om du virkelig er deg selv må du være den personen HELE tiden. Men det er det jo ingen som er, det er bare noen som er flinkere til å late som.
  Jeg tilpasser meg. Det vil ikke si at jeg ikke er meg selv med de forskjellige folkene, det vil bare si at den meg selv’en som alle er så dømrades opptatt av å finne i mitt tilfelel er en kameleon.

 5. bra skrevet, slike tanker surrer gjennom hodet hos meg også. har desverre ikke noe svar…

 6. Morrosamt det der, eg har kusiner som er fem og seks år eldre enn meg, og eg hugsar at dei var så vaksen når eg var yngre. Men når eg ser på dei no, og me alle er i 20 åra, så er me pluttselig på same nivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation