AD i norsk mote

AD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTE

En Art Directors jobb blir ikke alltid lagt så godt merke til i store produksjoner. De fleste vet ikke hva jobben er en gang. I går inviterte AD2 på Westerdals til utstillingen ”Art Direction i Norsk Mote,” hvor både verkene og presentasjonen var av svært høy kvalitet.

Studentene har i flere måneder jobbet frem et konsept og en historie som skal komme frem på ett eneste bilde. Det handler om lyssetting, valg av fotograf, valg av modell og make up, hvordan blikkene skal snakke til deg og hvilke følelser du skal sitte igjen med. Det som var annerledes i år, var at de hadde en mye større begrensning på valg av merkevare enn tidligere: Studentene måtte velge norsk design. Maria Lilly Flakk, en av studentene, fortalte at det var mange som deretter fikk en stopper på kreativiteten. Norge har tross alt lagt i fra seg få spor i motebransjen. Likevel, etter endel research, fant de et hav av talenter og lidenskapelige designere.

AD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTEAD I NORSK MOTE

Det er rart hvordan strenge rammer og begrensninger er det som skal til for at vi får øynene opp for våre egne. Jeg ble rørt av talen og stolt av studentene. De har gjort god research og hadde fin innsikt til norsk moteindustri: Det er viktig at vi hjelper hverandre frem. Norsk mote er avhengig av det kommersielle markedet og hodene som kan gi de den rette oppmerksomheten og tilnærmingen til markedet, og motsatt. Bare når alle jobber sammen, kan vi sette Oslo og Norge på kartet.

ADene har gjort en fantastisk jobb – historiene og det tekniske blir bedre for hvert år. Utstillingen var på DOGA, og blir værende til søndag. Ta turen innom hvis du vil se hva en Art Director gjør. Ikke minst for å se et bredt utvalg av Norsk Design.

_

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

4 Thoughts on “AD i norsk mote

  1. Fantastiske bilder, takk for at du gjør meg mer oppmerksom på en ADs fantastiske jobb!

  2. Utrolig spennende å lese og se. Det er så inspirerende og fint å vite at det finnes så mange kreative hjerner, det ser lovende ut :)

  3. Moa Alexandra on 1. mars 2014 at 05:46 said:

    For en kveld! Så gøy å se bilder, vi er sååå gira, mega suksess :D

  4. jeg synes det er helt utrolig at Art Directors ikke får mer cred enn det de gjør! Som fotograf på vei inn i det kommersielle markedet har jeg brukt mange år på å studere mine favorittfotografer, og jeg har alltid synes at det er helt utrolig hvor kreative de er. Ikke før nylig innså jeg at det i stor grad er AD/byrå som står bak ideene på alt du ser av bra reklamearbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation