Mike who?

Løkka lovin

Kan du fortelle litt om tatoveringene dine?
Jeg tok min første da jeg var 17; åtte stjerner på magen. Ganske klein, men fin. Jeg har en på ryggen jeg hater over alt i verden, og en sleeve jeg elsker over alt i verden. Sleeven handler om alt jeg syns er vakkert i livet – alt fra poesi til blondetruser og rødvin.

Beste bok du har lest?
Anatomi Monotoni av Edy Poppy

Hvor i verden vil du reise akkurat nå?
Heim til Kaupanger. For å ligge i badekaret og spise god mat med mine foreldre. Èn kveld hadde vært livet verdt akkurat nå.

Hvor ofte trener du?
Så ofte jeg gidder.

Kan du utdype dette med angst og depresjoner bittelitt mer?
Jeg fikk mitt første panikkanfall i 2011, og har angst og anfall med jevne mellomrom. Det var et helvete i oppstarten, nå mener jeg det er en berikelse som har gjort meg nærmere meg selv og mitt indre. Jeg er imot medisinering av psykiske lidelser, så langt det går. Jeg vurderer å skrive et innlegg om dette senere.

Jeg synes alltid det er veldig spennende å høre om kjæresterier, har du noen spesiell som du vil fortelle oss litt om?
Jeg har lyst til å fortelle alt og alle om kjæresten min, men i motsetning til meg er Daniel veldig privat. Jeg kan fortelle at han er en god mann, full av kjærlighet. Han skriver de fineste tekstene (han skrev et dikt for tre år siden, som gjorde at jeg ville gi opp alt for å kalle han min), er en rå reklamemann, rapper som et udyr og forteller meg at jeg er vakker flere ganger i døgnet. Dessuten ler vi hele tiden, som regel til jeg begynner å gråte.

Liker du dyr, har du noen selv?
Jeg syns dyr er helt ok. Jeg er oppvokst med mange katter, og har hjulpet til mye på gården til besteforeldrene mine. Jeg har lyst på en katt, når jeg tenker meg om. En rar og fin én, helst som Ulrikke Lund sin.

Hva er din favorittmat?
Indisk er min absolutte favoritt. Jeg liker også sjømat veldig veldig godt. Og havregryn med havremelk og banan. Jeg elsker hveteboller.

Favorittvin?
Alt som er rødt og romtemperert.

Om du kunne gjort hva som helst, hva skulle du gjort da?
Vært redaktør og kreativ leder i et deilig deilig magasin for evig og alltid. Funnet den perfekte balansen mellom arbeid og fritid.

Hvor gammel er du egentlig?
Jeg fyller 24 i mai.

Hva motiverer deg til et lykkelig liv?
Kjærlighet, venner og jobb. Lykke er det viktigste i verden, og den finner man først ved å være tilstede, ikke ved å vente på den.

Beste tips nå som våren (eventually) kommer?
Se, føl og lukt hver eneste opplevelse.

Hvor er den fineste plassen du har vært i verden?
Åh, altfor vanskelig. Jeg liker storbyer, jeg liker natur. Jeg blir ofte slått i bakken av vakker arkitektur. Bali, Montmartre, København, Kaupanger. Alt har noe fint ved seg.

Beste minne hit til?
Da jeg satt meg på bussen som 16 åring, for å flytte fra Sogndal til Kristiansand. Jeg har aldri følt meg så fri.

Hvilket kamera og hvilke objektiver bruker du? Redigerer du bildene og?
Jeg bruker Canon 5D, og 50mm f 1.4 linse. Jeg redigerer veldig lite, kun litt fargejustering og lys/kontrast hvis det trengs.

Hvordan fant du ut hva du ville med livet, hva du ville bli?
Det bare var klart fra starten av. Jeg husker da jeg fremkalte min første analoge film, etter det var det ikke snakk om noe annet enn en kreativ jobb.

Visste du hva du ville bli, når du gikk på videregående?
Jeg visste bare at jeg ville jobbe med kreativitet og kommunikasjon. Art Direction ble naturlig når jeg aldri klarte å velge retning – jeg vil jobbe med alt.

Hvordan vet man at man er kreativ og flink nok for å velge det som studieretning?
Flink nok er ikke et tema, man studerer for å bli flink nok. Og kreativ nok er heller ikke et tema – hvis interessen er der, i så høy grad at du kan tenke deg å bruke hver eneste dag på å jobbe kreativt – da er det riktig for deg! Man må være dedikert. Jeg lover deg, det er heavy shitt, selv om det er gøy.

I løpet av utdanningen ved Westerdals, utvikler man sine kreative evner eller er man nødt til å være født med den perfekte kreativiteten?
Nivået på studentene er veldig varierende ved oppstarten. Noen har brukt mye tid i programmer før studiene, mens andre ikke vet hva Adobe er. Det samme gjelder kreativiteten generelt. Det er noe man må trene på, og alltid vil bli bedre på. Det handler om tankemetoder og utholdenhet. Noen er selvsagt født kreative, men det kan også læres. Det viktigste er interessen.

Hvordan skiller Westerdals seg ut blant de andre og er det verdt å betale skolepengene for en utdannelse fra Westerdals?
Westerdals er en varm og god, spennende og utfordrende skole. Jeg vet ikke hvordan de andre skolene er, så jeg kan ikke si hvordan de skiller seg ut. Skolepengene har jeg ikke tenkt et sekund på, et lån for å få utdannelsen man ønsker er et lån verdt!

Hvor forskjellig er Westerdals fra medier og kommunikasjon på videregående? Hvordan er Art Direction i forhold til Grafisk Design?
Westerdals er bare kreative fag, ingen norsk eller matematikk. Det er jo en stor forskjell! Som AD trenger du ikke kunne illustrere, som Grafisk Designer jobber du ofte bare med design. Noen ADer jobber mer som kreatører, hvor de gjør begge deler. Men ADrollen er i bunn og grunn en idérolle – hvor alle ideer og visuelle uttrykk skal ha en rød tråd og kommunisere den historien du mener passer best for produktet/merket/magasinet/filmen.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

10 Thoughts on “Mike who?

 1. Så fint å bli litt bedre kjent med deg!

 2. Liker å bli bedre kjent med slike som deg :)

 3. Elsker det. Mer, mer! Du er som en god bok jeg bare vil lese mer og mer av.

 4. Jeg liker’e.

 5. jaa kjempegøy å bli bedre kjent med deg:)

 6. kan du utdype hvorfor du er mot medisinering av psykiske lidelser?

  • Så langt det går. Jeg mener sånt kan håndteres ved terapi. Mennesket er sterkere enn det tror. Medisinering kan fungere som en enklere løsning, noe som ofte bare skyver/ dekker over det faktiske problemet.

 7. Stine E.S on 17. februar 2014 at 11:55 said:

  Har du noen gang vurdert å skrive en bok? Jeg tror den hadde blitt veldig populær, for du skriver så ærlig og annerledes.

 8. Pernille on 17. februar 2014 at 12:36 said:

  Hei!
  Først: Du er ekstremt inspirerende og jeg elsker bloggen din (selv om jeg ikke er flink å kommentere).
  Sist: Kan jeg spørre hvem som tar bildene dine? Setter du opp et stativ og tar de selv, eller har du en som tar de for deg?

  :)

  • Takk for fine ord <3 Det er fint at folk følger med, selv om de ikke alltid kommenterer. Det varierer veldig, men som regel tar vennene mine bilder av meg når det er outfit. Det hender, en sjelden gang at jeg bruker selvutløser, men det blir aldri det samme :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation