Oppdrag: Bli en livsnyter!

Lets talk about KINFOLKHURRA FOR FREDAG

Nathan Williams og resten av KINFOLK-redaksjonen treffer meg midt i hjerterota. Markér mine ord: Jeg har aldri lest et magasin, med alle dets tegn, punkter og prikker, fra perm til perm før – men dette magasinet er et kunstverk! Ja, det visuelle er vakkert og harmonisk, men jeg snakker om innholdet; den røde tråden, dramaturgien, mangfoldet av intervjuobjekter, måten de bryter det tunge med det lette – og sist, men ikke minst: temaet, mine venner. Jeg kjøpte magasinet da jeg var i London, las det først forrige søndag – etter at jeg hadde vasket klær, tent stearinlys og kokt kakao – aldri på lang lang tid har jeg kjent meg så tilfreds. Og det var jo akkurat det magasinet handlet om: Vi må ta tilbake helga!

Jeg har alltid sett på meg selv som en livsnyter: Jeg setter pris på de små tingene, liker å stå opp tidlig, elsker å reise, men jeg har da aldri vært noe særlig rolig av meg. Full av angst, sier vi, altså alle jeg omgås med. Vi er fulle av angst og stressa døgnet rundt. Jo, jeg tar bilder av alt det fine, men det er skjeldent at jeg faktisk setter pris på roen. Ro, i form av ferier, gjør meg som regel enda mer stressa. Det å ligge lenge i sengen på søndager har alltid gitt meg dårlig samvittighet, hvor lista over alt jeg vil må gjøre i løpet av dagen blir større for hvert minutt. Dette endret seg drastisk da jeg plutselig ble sammen med en som virkelig kan kunsten å unne seg selv, og som rett og slett tvang meg til å senke skuldrene, hvert fall søndag morgen. Det var grusomt i starten, tenk å kaste bort en formiddag i senga, men så ble det hele poenget – det å bare være og ikke gjøre en dritt.

Lets talk about KINFOLKHURRA FOR FREDAG

Hvis du ikke har en kjæreste som er i overkant rolig og flink til å nyte, kan du kjøpe siste utgaven av KINFOLK og overlate det hele Nathan og hans crew. Magasinet er nemlig proppet av gode tips til hvordan vi kan ta tilbake helgen med god samvittighet. Du kan lese om staycations, daytime drinking, fine mattips og lese gode intervjuer med bransjefolk som virkelig har forstått meningen med det å unne seg litt fritid nå og da. Ikke bare i helgene heller, men også ukedagene – vi må lære oss å nyte! Jeg ble hvert fall fryktelig inspirert og har allerede planer om å legge fra meg alt arbeid resten av helgen. Det er da ingenting som er så viktig at det ikke kan vente til mandag. Så, mine kjære – få fatt i denne utgaven og lær deg å slappe av, og i mellom tiden kan du gjøre akkurat det som får dine skuldre til å senke seg, eller følge mine tips nederst på siden.

HURRA FOR FREDAGHURRA FOR FREDAG

1. Ikke legg planer, surf gjennom helga helt på måfå.
2. Kjøp nye planter fredag ettermiddag. Vask leiligheten, bak et brød eller ferske boller.
3. Se en gammel film. Legg telefonen og instagram på andre siden av rommet, eller enda bedre: Skru den av.
4. Gå på kafé eller på et marked eller på loppis med gode venner.
5. Drikk en dyr øl eller et glass vin lenge før middag. Helst i godt lag.
6. Tenn stearinlys til hvert måltid. Selv om du spiser havregryn alene før jobb.
7. Sløyf havregrynen: Lag egg og bacon eller toast, eller spis ute. Unn deg ferskpresset juice, selv om den er overpriset.
8. Spis en sjokolade til frokost hvis du har lyst til det.
9. Reis på spontantur, eller oppdag nye sider ved byen din.
10. Sov lenge, se en serie eller en romantisk film i sengen mens du spiser frokost under dyna.
11. Klin masse. Enten med kjæresten, eller med tilfeldige på byen, selv om du kanskje har vært litt for aktiv i det siste. Det er jo kos!
12. Kjøp deg en billig jakke på loppis.
13. Spis ute eller inviter til middag. Krøll håret, ta på deg en kjole eller skjorte og fine sko.
14. Les en bok eller et magasin, selv om du egentlig ikke har tid.
15. Ta deg tid til alt. Ingenting er så viktig at det ikke kan utsettes til mandags morgen!
16. Gå en tur i et nabolag du aldri har besøkt før.
17. Skriv et brev eller et kort til noen som bor i nærheten.
18. Gå på teater, kjøp dyr rødvin før forestillingen.
19. Lag hjemmelagd pizza og spis den med gode venner i store strikkesokker og tights søndag kveld.
20. Fortell deg selv at du fortjener alt dette, det er jo tross alt helg!

God fredag!

_

Sko WOLVERINE, Lille Vinkel Sko | Bukse KAPPAHL, Fretex | Skjerf ACNE | Jakke ZARA

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

15 Thoughts on “Oppdrag: Bli en livsnyter!

 1. Bloggen din har vært en av mine største inspirasjonskilder siden jeg begynte å følge den, og vet du hva? selv om jeg var så godt som opptatt døgnet rundt pga en konsertproduksjon vi fremførte i forrige uke, satte jeg meg ned og presset inn tid til å lese Perks of being a wallflower. Konserten kunne ikke ha gått bedre og vi kunne ikke ha fått bedre tilbakemeldinger, og for et par dager siden spontanbestilte jeg meg en billett til New York alene!!! Hurra for å senke skuldrene litt.

 2. veldig mange helger i det siste har jeg vært helt alene uten planer. det har vært så fint!

 3. Å ha en helg helt uten planer er helt fantastisk (det er resten av listen din også, men…) Takk for at du minner oss på ting som å nyte. God helg, flotte.

 4. Dette innlegget ble delt på Facebook med en gang. Alle burde lese de fine tekstene dine. Også hadde du liste på slutten og ingenting er bedre enn lister fullt av fine ting!

 5. Heihei! Hvor i London fant du dette nydelige bladet? Hilsen en London-based workaholic student.

 6. Karoline on 9. november 2013 at 10:01 said:

  Hei Veronica.
  Kinfolk er ikke å få tak i på Narvesen? I såfall må man abonnere, kjøpe i utlandet eller bestille hjem en utgave fra nettsidene? Jeg er for tia en litt sliten psykologstudent, og akkuratt denne utgaven med «slapp av det er helg»-mantra trur jeg ville passet perfekt ;)
  Takk for ufattelig fine innlegg, kaffikos med macen hver gang du oppdaterer!

 7. Aurora on 22. november 2013 at 12:28 said:

  Bloggen din er utrolig vakker! Jeg kom over den på vixen, og stemte på deg etter noen få blikk på bildene dine! Nå er jeg helt betatt, og leser og blar gjennom mer og mer. Jeg er nesten lei meg for at jeg ikke har kommet over den før. Gleder meg til å være din nye faste leser, hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation