Incredibly smart, sexy and stylish:

DAPPERDAPPER

Like etter elleve i går, veltet jeg tilfeldigvis innom en boklansering på Dapper. Jeg har lenge tenkt å besøke sjappa for å vise de fortvila mannfolka [og damene som leter etter fine gaver] at det finnes minst et kult butikkkonsept for mannfolka i Oslo: Dapper! Med murvegger, spennende interiør, velutvalgte merker, morsomme lamper og sykler og barberblader og barberskum og bartekrem og sekker og hjelmer ooog mange andre dingser som gjør det litt morsommere å være mann i Oslo. Puh! Og for dere damer: de selger damesykler, servicen er strålende og mannfolka fine! Mer enn det trengs ikke, spør du meg.

DAPPERDAPPERDAPPERDAPPER

Dapper bygger på ekspertisen til Barbershop.no og har derfor et godt utvalg av klassiske barberprodukter – noe man tydelig ser så fort man entrer lokalet: Vegger og hyller er stappet av små bokser, koster og gammeldags utstyr, som det faktisk er mulig å prøve i butikken – du kan til og med barbere deg på «badet» [den lille vaksen som står midt i lokalet, ved siden av en gammeldags barberstol]. Bortsett fra barbering har de god ekspertise innen sykler og de sier selv de har peiling på alt de tilbyr og bistår gjerne med gode tips. Sånt er sjelden kost i butikk-Norge, dessverre, hvor de fleste er deltidsarbeidere og så vidt vet hvilken butikk de jobber i.

I går var det som sagt boklansering: Barbering – med stål mot strupen, og INCH stilte med barberer for anledningen. Til vanlig har de ingen barberer på huset, så hvis du føler deg klar for å fikse på manneskjegg er riktig tid å sende søknad – det var tydelig at de ønsket en fast på huset. Gubben som gikk fra helskjegg til truckerbart [det er jo tross alt movember], mente det å barbere seg er skikkelig mannespa – de blir smørt inn med olje, får varm klut, blir skummet inn med myk kost og barbert til en bedre utgave av seg selv. Mens forfatteren av boka, Mads Nordtvedt, fortalte at det handler om å endre morgenritualet fra kjedelig plikt til nostalgisk nytelse, og mente at menn absolutt burde dra på oppdagelsesreise i fortidens mannsritualer, og barere seg med klassisk barberutstyr. Det på daglig basis, så kan man heller unne seg litt ekspertise og mannespa en gang i blant:

DAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPERDAPPER

Og det var den fine formiddagen. Det er ingen tvil om at stedet kommer til å ha meg som fast innehaver ved farsdag, jul og bursdager – her finner man tross alt gaver til både bestefar og lillebror på tjue. Dessuten gjør det ingenting at han bartemannen gir meg noen tips mens jeg kikker, heller. Og apropos menn: Jeg vet jo at dere liker å ha alt samlet på et sted – DAPPER har’e.

_

Urban Dictionary: Dapper:
1. A compliment made to someone who looks incredibly smart, sexy and stylish!

2. Men with beards and a top hat in the 1800s. A dapper man is a gentleman, and will pay the bill on date, appropriately respect a woman and compliment her when a compliment is needed. 
3. He is like a hipster in the sense that he does not need to try to have a keen sense of style in the appropriate setting.

_

Lokalene ligger i Nordre gate 13, like ved Vinmonopolet i Markveien. God fornøyelse!

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

One Thought on “Incredibly smart, sexy and stylish:

  1. Hannah on 7. november 2013 at 16:44 said:

    Nå skulle jeg nesten ønske jeg var mann, kun så jeg kunne så og si bodd i denne butikken og dens klær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation