´til you drop!

London livinLondon livin

Å shoppe i London er en enkel sak dersom man vet hvor man må gå. Jeg er ram på vintage, og denne gangen fant jeg i tillegg mitt nye favoritt sted – og her kommer mine tips til hvordan du kan få med deg de beste stedene, finne unike saker, og rekke over større områder på bare en kort weekend.

Brick Lane er kjent for å være vintagemekkan – her finner du små butikker med slitte sko og vesker fra gulv til tak, store butikker med altfor stort utvalg, og sjarmerende markeder med nye selgere hver helg. Da jeg først oppdaget gata gikk jeg amokk og brukte flere timer på å komme meg fra en ende til annen, noe som egentlig ikke er nødvendig. Jeg har tre steder jeg innom, og så hender det at jeg svipper innom noe ukjent hvis tiden tillater det.

en. Backyard Market.
‘Appreciate London’s young creative community and visit the Backyard Market that celebrates arts & crafts with an exciting array of stalls inside & outside one of the Brewery’s warehouses’ Spitalfields Town Talk’

London livin

Dette er markedet for deg som er på jakt etter noe unikt. Her kommer private selgere for å vise frem og selge sine egne saker. Noen boder har endel brukte smykker og klær, men da ofte redesignet og forbedret. Du finner alt fra billedkunstnere til klesdesignere. Man kan søke i forveien og leie en bod selv også, hvis det er av ønske – eller bare titte, la seg inspiere og selvsagt bruke litt penger på noe som egentlig er verdt mye mer. Vivi kjøpte et bilde til leiligheten, mens jeg fant en genser til Daniel som et britisk grafisk design-par hadde designet. Du får ikke bare klærne, men historiene også – dessuten er opplaget så lite, ting blir så eksklusivt og spesielt. Fint!

London livinLondon livinLondon livin

Markedet ligger midt i Brick Lane og er åpent hver lørdag og søndag fra klokken 10. Obs! Noe folksomt og klamt, ta med kontanter.

London livinLondon livin

to. ROKIT. En stor, deilig vintagebutikk med godt utvalg og fine lokaler. Her er det ofte folksomt og trangt, utvalget er veldig hipsteraktig og man finner alt innen trendene. Nå kryr det over 501, bumperjackets og strikk, de har lite fra kjente merker, men absolutt mye fint. Jeg syns de er flinkest på jakker; trench og denim, har aldri gått derfra tomhendt. Noe svett og irritabel kanskje, men funnene er alltid unike.

London livinLondon livinLondon livin

tre. BLITZ. Denne sjappa må ha tidenes største lokale og utvalg! Sett av mye tid og penger! Lokalet er ryddig, butikken er kategorisert og oversiktiglig – noe som ofte er helt umulig i vintagebutikker. Her henger det etter stiler og farger, og selv om lokalet er fylt av mennesker er det god plass til å gå rundt i de to store etasjene. Jeg kan ikke peke ut én ting de er god på – de har godt utvalg i sko, jakker, strikk, smykker, vesker og bøker. Dessuten har de en meget koselig kafé i ene enden av lokalet, hvor man kan sette seg for å slappe av mellom takene eller feiere med en god kaffe når alt er kjøpt og betalt. Aboslutt mitt favorittsted i Brick Lane.

London livinLondon livinLondon livinLondon livinLondon livinLondon livin

Hvis man blir sliten eller sulten kan man ta en kjapp sving opp Hanbury Street og gomle deilig Fish & Chips fra avispapirkremmerhus hos Poppies, før man eventuelt går tilbake til det brukte og gamle,

London livinLondon livin

eller poserer fordi man er blogger, før man hopper på banen et par stopp og kommer til nåtiden og Londons fineste shoppingstrøk: Covent Garden. Dette området har jeg aldri besøkt før, men hele ettermiddagen der var alt jeg trenger av en Londontur – Rolige, men inspierende gater. En god blanding av butikker: Nike, Office, Dr. Martens, Urban Outfitters, American Apparel, Zara og mange flere kjedebutikker. Du finner til og med en Rokit i ene sidegata og med dét er dette stedet en perfekt blanding av Oxford Street og Brick Lane – urbant, litt mindre folksomt med supersjarmerende kafeer og fasader å titte på! Vi endte opp i en bitteliten bakgård hvor jeg spiste verdens beste pizzaslice, mark my words.

London livinLondon livinLondon livin

Og hvis du har et par timer, eventuelt dager ekstra ville jeg også tatt meg tid til Oxford Street – ene og alene på grunn av Topshop, og Camden Market med all den deilige maten og de fine sidegatene som ligger rundt der. Og hvis du enda ikke har funnet alt du trenger, kan du besøke verdens første pop up-senter; Boxpark, som ligger i Shoreditch. Da har du hvertfall handlet og sett alle stedene du kan, men har du bare en liten helg hadde jeg valgt Covent Garden – det var tross alt der romantikken fikk alenetid og jeg kjøpte tidenes fineste og hviteste Air Max, som senere ble rosa på grunn av rødvin – men de skal dere få se mer av siden.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation