Introducing; Opplev Oslo.

Skattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + Kolonialen

Som lovet: I høst skal jeg jakte frem Oslos fineste og kjæreste steder. Det kan være steder du har hørt om før, steder du aldri hadde tenkt å besøke, men også steder du aldri har sett eller hørt om. Jeg jakter på butikker og kafeer, men også gallerier og sjarmerende gater jeg mener er verdt å få med seg. Alt skal selvsagt samles i en kategori på siden, sånn at du lett kan lete frem funnene hvis du ønsker å se noe nytt. Og hvem vet, kanskje de alle til slutt havner i en stor og feit bok om Oslo. Det hadde jo vært nydelig.

Først ut: To skatter i ett, midt i et kryss på Bislett.

IMG_1281Skattejakt | Eske + Kolonialen

Eske Interiør & Design har, etter min mening, Oslos fineste utvalg av interiør og nips. Jeg har besøkt butikken tidligere, men ikke etter at de pusset opp. Selv om det ligger i nabolaget, er jeg nesten halvnervøs for å stikke nesen innom: Jeg har lyst på alt de selger, og det er ingen hemmelighet at prisklassen ikke akkurat er studentvennlig. Dvs. Lampene, teppene og møblene er kostbare, men absolutt noe som er verdt å spare til, dersom man er ute etter å invistere i interiørdesign. De har likevel noe for oss som fremdeles kjøper møbler på bruktmarkeder: Bøker, ringer fra Tom Wood (sukk), bilder og pyntegjenstander man trygt kan sette på ønskelisten uten dårlig samvittighet. Jeg noterte ned Tom Wood (selvsagt), to bøker og den nydelige klokken som er avbildet litt lenger nede her. Dessuten kjøpte jeg en gave til Daniel. Og hverdagsgaver kan aldri koste en formue, det vet jo alle.

Skattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenIMG_1214IMG_1227Skattejakt | Eske + KolonialenIMG_1236Skattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + Kolonialen

Enten man titter først og drikker en kaffe eller spiser etterpå, eller omvendt – Kolonialen, en nyåpnet og deilig restaurant ligger faktisk talt i samme lokale. Du kan kjøpe med en bok fra Eske, for eksempel den lille guiden over, og lese i den alene eller med venner, mens dere spiser Tapas eller noe annet godt. Og her er faktisk prisen studentvennlig. Jeg har bare drukket kakao der, og tro meg – den er verdens beste, med chilli og ingefær og mørk sjokolade, men ryktene (mine samboere) sier at maten er fantastisk. Noe som tydeligvis står i stemning til lokalet, bare se her:

Skattejakt | Eske + KolonialenkolonialSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + KolonialenSkattejakt | Eske + Kolonialen

All interiør og pynt hos Kolonialen kan kjøpes gjennom Eske. Et stk. fint samarbeid, spør du meg. Og det var de to skattene i ett, på hjørnet mellom Dalsbergstien og Sofies gate.

_

Jobber du et sted eller kjenner du til en skatt du vil jeg skal besøke, kontaktlinken ligger like over her. xo

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

4 Thoughts on “Introducing; Opplev Oslo.

  1. bislett! <3

    når får vi høre om kjæresten din (jeg tror vi er sjukt mange nysgjerrige)

  2. Herregud nå ble jeg helt satt ut jeg! Fikk lyst til å sette meg på første fly til Oslo bare for å besøke Kolonialen og Eske. Vet du forresten om Eske har nettbutikk? :)

    Gleder meg til mange flere slike innlegg fra deg! Jeg skal absolutt notere meg ned disse butikkene/kafeene til neste gang jeg besøker Oslo! :)

  3. Pingback: TOM WOOD & black coffee | World of Mike

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation