Blått, men fortsatt fritt.

OFFICE FACEFREEOFFICE FACE

Man kan spekulere mye i hvordan det går med landet nå som de Blå er i regjering. Eller så kan man holde hodet kaldt og fokusere på det som har driftet oss de siste åtte årene. De viktigste endringene er de som forekommer i folket. Altså. Den negativiteten som har rådet over min twitter og facebookwall det siste døgnet; det er endringene vi ikke ønsker; negativiteten. At Norge nå fokuserer på penger og tydeligvis ikke tenker så langsiktig og bærekraftig, at kulturen vil få mindre støtte og freelancekunstnere trolig vil slite i fire år, er veldig sørgelig. Det betyr ikke at vi nå skal sutre og ikke jobbe for det vi lever for. Kulturen står kanskje på spill, men det hjelper ikke å bære nag eller å leve i en negativ sfære. Det går helt fint. Mange sier at det blå valget er for de dumme, i hvert fall de egoistiske og korttenkte. Jeg vet for lite til å si noe om det, men jeg vet hvertfall at en sutrete befolkning er et dårlig resultat. Demokratiet har talt, men ingen kan ta fra oss nestekjærlighet og kjærlighet til arbeid og lidenskap og livet generelt. Kun hvis vi lar det skje. La oss være fri fugler og lykkelige. Jeg stemmer for fire år med kjærlighet for mennesker, nærhet, stabil økonomi og kultur. Vi er landet, ikke regjeringen.

_

Jeg har tatt på meg en meget fargesprakende skjorte, driter i politikken og jobber med det jeg elsker. For det takker jeg landet; mulighetene og tilrettelegging til å kunne gjøre det jeg vil. For åtte år siden, men også nå.

God tirsdag, pusekatter.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

9 Thoughts on “Blått, men fortsatt fritt.

 1. Dette trengte eg å lese, for eg må innrømme at den regjeringa eg ser kome no skremmer livet av meg. Men så har ikkje eg ein sikker jobb å gå til. Livsgleda mi går ut på å leve på det kulturen gir meg, altså ein del eg no fryktar vil skrumpe intenst. Det er ikkje det at eg ynskjer å vere negativ, men eg veit kva politikk dei vil køyre, eg har verkeleg lest opp og ned og ut og inn på alle politiske program som er, og eg har funne ut at eg blir fort ein av dei som sitt att på bar bakke, og ikkje har råd til å vere ein fri fugel som lever livet under ei blå regjering. Eg vil så gjerne tenke positivt, og eg vil aldri slutte å stå på og kjempe for det eg trur på, det du skriv her er nydeleg og eg håpar du har rett i at det er så enkelt, men eg trur kanskje at du kan forstå at det er vanskeleg for meg og dei som ikkje stiller så sterkt økonomisk i samfunnet å omfavne denne endringa, sjølv om demokratiet har talt.

 2. åh så deilig å lese dette. Det er så irriterende å lese sutrete statuser. Ja det er kjipt, men la dem bevise noe først! God tirsdag :) Og fin skjorte!

 3. Jeg er ufattelig trist og skuffet over dette valget, jeg hadde selvsagt trodd bedre om det norske folk. Men for meg er dette også en vekker, det er nå kampen begynner, og vi som er politisk aktive på venstresiden skal nok kjempe som aldri før, ingen kan ta fra oss våre ideer og drømmer selv om de tok fra oss makten. Og så får vi håpe at de frie ikke blir kneblet, at kunsten og kulturen får leve. Fordi vi trenger den i kampen, den skal inspirere oss og gi oss styrke og mot til å fortsette å kjempe for den verden vi drømmer om hver bidige dag.

 4. Miriam on 10. september 2013 at 16:51 said:

  Trengte dette perspektivet. Virkelig gode poeng. Digger deg!

 5. Dødsbra skrevet! 100 prosent enig.

 6. BRA poeng!! Helt greit at noen blir skuffet over valget, men vi trenger ikke sutre. Vi er utrolig priviligert og heldig som lever i Norge, og burde absolutt ikke klage.

 7. Pingback: The Labyrinthine / Creativo.nu

 8. Katrine on 11. september 2013 at 10:25 said:

  Vidunderlig skrevet! Right on the dot. :)

 9. Utrolig fint at du ser helheten, takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation