Mingle on a monday.

Mingle on a mondayMingle on a monday

Den siste tiden har gjort meg smånervøs. Vi skrev en automatskrift forrige uke, mitt første ord var tvil. Hadde tvil hatt en farge ville den vært grå. Som morgentåken som legger seg på jordene utenfor barndomshjemmet i Kaupanger. Som asfalt og kjønnshår og sene høstkvelder. Det er det nye prosjektet vi har startet på som gir meg en bitter ettersmak av tvil. Vi skal finne oss selv, vise vårt individuelle visuelle uttrykk; hvor hjertet ligger. Frie tøyler og mye tid gjør meg ofte usikker. Det å kunne gjøre hva som helst, er ofte min største begrensning. Jeg blir konfrontert med min egen pasjon – hva vil jeg egentlig drive med her i livet? Jeg skriver lister, leser og titter på alt som inspirer meg og forsøker å lande et sted hvor jeg kan føle meg trygg, samtidig har muligheten til å utvikle meg. Forrige uke fikk jeg en mail av en leser som tvilte på sitt studievalg, for andre gang. Hun var redd for at hun aldri ville finne det hun ville drive med, om hun skulle velge trygt, høre på sin far, eller satse på lidenskap og drømmer. Jeg er jo alltid fan av sistnevnte, men det hender ofte at jeg tviler selv. Det var derfor godt å snakke med Edy Poppy forrige uke, min favorittforfatter. Hun sa det så fint:

– Vi er i en kultur hvor vi er veldig opptatt av å ‘få det til.’ Fallet er en viktig del av nettopp det. Man skal ikke være redd for å gjøre feil og tryne. Når man tryner finner man ofte noe på bakken, når man reiser seg igjen er man et helt annet sted. Dersom man ikke møter en krise eller en tvil, har man ikke gjort jobben. Ikke vær redd for å være dum, det er veldig nærme det geniale. Floppen har tungekyss med hverandre hele tiden, målet er å lande på den riktige siden.

Mingle on a mondayMingle on a monday

Jeg har lært iløpet av mine tjuetre år at det å tvile og være usikker fra en tid til annen, er en stor del av livet. Selv hvor sikker man er, er tvilen en stor del av vår eksistens. Det handler vel bare om å ikke la tvilen ta overhånd, for innerst inne vet vi hva som gjør oss lykkelige og trygge. Ofte er det samfunnet og omgivelsene som skaper tvilen – forventninger som blir gitt oss uten at vi enser dem. Men. Så lenge man har en liten grunnmur, et sted hvor hjertet kan ligge trygt, må vi slutte å være redd for det velkjente fallet.

– Lenge er vi på vei til å lage verdens største flopp. Å være i det skjæringspunktet er skummelt, men det er ofte der man finner det spennende og de nye vendingene.

Vi er stadig i utvikling, vi oppdager ofte nye sider av oss selv, men de største endringene skjer når vi slutter å prøve for hardt. Enten det handler om kjærlighet, familierelasjoner eller om lidenskap. Vi vet kanskje ikke alltid hvor vi ender opp, hva vi skal gjøre på veien, men vi vet i det minste hva som gjør oss lykkelige. Og det er jo spennende å se hva som skjer, også. Det uforutsigbare, som jeg for alltid har hyllet. Dessuten går det an å leve i mellom alt arbeid, bare løfte blikket og bruke ledige tider til å pleie saker som bare er fint. I mitt tilfelle: lange morgener, fotografier og inspirerende arbeid. Og noen mandager er det å besøke nydelige blomsterbutikker før frokost, alt som skal til for å roe det rotete hodet mitt.

Mingle on a mondayMingle on a mondayMingle on a mondayMingle on a mondayMingle on a mondayMingle on a mondayMingle on a monday

_

Denne mandagen er en uredd blomstermandag. Gjør og drøm om noe du er redd for. Og hvis du har tid, kjøp med deg noen deilige planter på vei hjem. Dere vet: Målet er bare målet, hverdagen er livet. Vi bestemmer selv om den skal være fylt av tvil eller spennende hverdagseventyr og halvdyre potteplanter.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

23 Thoughts on “Mingle on a monday.

 1. Så fint skrevet! Tror alle er fylt med tvil til tider. Merker det i hvert fall selv nå som jeg snart begynner på siste året på universitetet, men satser på at en eller annen hendelse vil guide meg inn på rett vei til slutt :)

  • Ja, æsj, det derre ‘siste året’-greiene er alltid skremmende. Man må bare vente og se, tenker jeg. Og leve i nuet, selv om det er veldig vanskelig til tider! / Takk for fine ord <3

 2. det her trengte jeg. glad for at jeg tok meg tid til å lese. dagen idag skal utnyttes!

 3. Jeg elsker elsker elsker dette innlegget. Edy Poppy er helten. Det er mange mennesker som lever i tvil, og når de har gått gjennom livet og ligger på dødsleiet angrer dem ofte på at de blant annet ikke fullførte drømmene sine. Det må være forferdelig å ha gått gjennom et helt liv og angre på ting en ikke gjorde når en er ferdig med livet, fordi da er alt plutselig for sent. Jeg tror det er viktig å bare leve livet, være ålreite mot hverandre og gjøre det en virkelig har lyst til. Det finnes en plass og en sti for alle.

  • Edy er en dyktig forfatter og en veldig god veileder. Hun er flink til å lytte og til å si de riktige tingene. Ja, herregud, jeg snakker mye om sånt med mine venner – at vi er redd vi er for feige til å gjøre det vi drømmer om, lar oss bremse av det som er viktigst ‘akkurat nå’ osv. Plutselig er livet over og så har man glemt det man drømte om som barn. Men man må huske at fremtidsplaner og ambisjoner kan endres også, man må jo bare følge hjertet og gjøre det man føler er riktig. Ikke være redd, selv om det er fryktelig skummelt noen ganger. Heldigvis er det som du sier – det finnes en sti for alle. Du er fin og smart.

 4. absolutt fantastisk!

 5. åh herlig at du tar opp dette med tvilen, perfekt timing for meg i dag! har akkurat flyttet fra norge, på en ny skole og et nytt studie. det er utrolig hvor «redd» man kan bli bare av å møte nye mennesker. tusen takk :)

  • Så vanvittig spennende og sikkert skremmende! Norge er trygghet, alt annet har et snev av skummelhet i seg, men det går seg alltid til. Tenk så mye du kommer til å oppleve! Nye mennesker er jo det mest skremmende i verden – tanker om at man ikke finner noen å dele med. Men det er nok tusenvis som er på samme sted som deg – plustelig har du kretsen du lengter etter. Vær åpen og smil, sånt funker i alle land. Heldigvis <3

 6. denne teksten var helt fantastisk, og bildene er som vanlig nydelige. Det er virkelig en glede å lese bloggen din!

  • Tusen takk, Sigrid. Jeg likte også bildene i dette innlegget – den blomsterbutikken var virkelig nydelig og hadde noen vanvittig fine nyanser denne morgenen. Lyset er nøkkel, skal jeg si deg. Lyset og farger.

 7. Jeg elsker deg!!

 8. Vakkert innlegg! Takk for inspirasjon på en mandags morgen!

 9. Dette var fantastisk, og du er så ekstremt dyktig. Elsker formuleringene dine, du inspirerer meg!

 10. Kjempe fint inlegg! Sliter med de samme følelsene selv, altfor ofte, egentlig. Og tok endelig litt tak i meg selv og bestemte meg for at jeg får faktisk til det jeg vil, istedenfor å bli liggende og klage istedet.
  Bildene dine blir bare finere og finere, det er så deilig å kunne se igjennom etter lange dager og finne igjen inspirasjonen igjen.

 11. Miriam on 27. august 2013 at 11:04 said:

  Dette gjorde dagen min, du er en fantastisk forfatter. Flytter til Oslo om tre dager og er i innspurten på masteroppgaven i København, så tvil er et stikkord for å si det sånn. Digger deg og bloggen!

 12. Du skriver så himla bra at jeg har virkelig ikke ord! Du er en skikkelig inspirasjonskilde. Jeg sitter på andre siden av jorden , og aner ikke om jeg har gjort det riktige valget. Jeg er i Australia , aner ikke om jeg får året mitt godkjent eller ikke. Men jeg dro, fulgte hjertet. Det er sant som du sier : Gjør og drøm om noe du er redd for. Fordi det er akkurat det jeg driver med nå.

 13. du er så god du.

 14. det er så fint å lese sånt som dette, det er akkurat som om du tar ordene ut av munnen på meg. tok nettopp et megaskritt i livet selv, og flytta til australia for å studere filosofi og skriving. det er viktig å være modig og uredd, men også balansert og rasjonell. publiserte nettopp mine tekser for første gang, redd for selveksponering, men veit at det trengs for å bli bedre. veit at hele denne opplevelsen kommer til å gi meg så vanvittig mye – alt som skjer og alle folka jeg møter. blir alltid glad og inspirert av å lese tekstene dine. du er en stor inspirasjonskilde! håper du jager alle drømmene dine. klem fra sydney!

 15. Alle innleggene dine er ekstremt inspirerende! :)
  Vet du forresten om en butikk som har et stort og spennende utvalg med notatbøker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation