Norge, du er en parodi.

One wayIMG_3007

Først og fremst: gratulerer til alle vinnerne under gårsdagens Vixen Blog Awards. Selv om jeg gjerne skulle vært der og støttet de jeg mente fortjente en pris, ble jeg værende hjemme. Delvis på grunn av for mange oppgaver, mest fordi nervene mine ikke stod til det glamorøse presset folk har en tendens til å hype frem på sånne, tilgi uttrykket – overfladiske arrangementer. Forstå meg rett; jeg var overlykkelig da jeg vant i fjor. Jeg er fremdeles usikker på om det var lettelsen, bekreftelsen eller berømmelsen som bergtok meg mest, men jeg var stolt og følte meg aldri så inspirert til å fortsette. Det samme gjelder prisen for «Årets Blogger,» som gikk til underdogen TegneHanne. Velfortjent, inspirerende. Jeg satt blant alle de store, kommerse bloggerne da det skjedde, og flere satt igjen med et halvskuffet ansikt da denne, nesten ukjente bloggeren, stakk av med den gjeveste prisen. Jeg ble også overrasket, mente alle fortjente en pris, men kjente samtidig en viss stolthet til Hanne, som danket ut ulvene, og ikke minst til Vixen – som tydeligvis så bort fra stemmene, og ønsket noe orginalt og annerledes velkommen til en allerede etablert bloggelite.

Det er vanskelig å være underdog i denne bransjen, jeg hører stadig vekk at vi burde finne på noe annet – det er fullt på pallen, sies det. Vel, dét er det – det er fullt på den glamorøse og kommersielle pallen, men spør du meg, har vi enda ikke oppdaget nok skatter; de mindre, virkelig kvalitetsrike bloggene. Ååh, tro meg – jeg beundrer de største, er daglig leser av vakreste Ulrikke Lund og de andre jentene, men dersom flotte arrangementer som VBA aldri skal løfte nesen fra de tusenvis av stemmene disse jentene får inn, vil vi aldri se en sirkulering, vi vil kjede oss ihjel av de samme ansiktene, og sist, men ikke minst – aldri ha muligheten til å gi de litt mindre, vel så vakre bloggene, den oppmerksomheten de fortjener.

Pahud Presents - Flash作品發表 - 2011台灣旅拍IMG_8277

Dette er ikke et bittersøtt rop om oppmerksomhet, etter at jeg selv ble danket ut før finalen – heller en bitteliten påminnelse om at arrangementer som VBA i bunn og grunn ikke er noe annet enn kjendishysteri og en feiring for Hele Norges moteelite, selv om det helt sikkert ikke er intensjonen til arrangørene. Det har bare en tendens til å bli sånn. Usikre bloggere som jobber med å etablere seg i bransjen, har alle et visst behov for å putte på en maske som oser stolthet og fame. Jeg gjør det selv for å få minglingen til å gå rundt. Vixen Blog Awards, som i utgangspunktet skal være en arena for inspirasjon – et sted hvor bobler skal deles for å gi profesjonelle og ambisiøse bloggere en klapp på skulderen for kvalitetsrike nettsider, er nå et høydepunkt for PR-kåte ungjenter og allerede kjente ansikter. Vinnerne i år fortjener all cred de kan få – det er vanskelig for lesere å forstå hvor mye tid som legges ned i det å drive en blogg i flere år. Men, jeg spør – når gikk feiringen over til å bli et glamorøst sirkus, hvor de som møter opp bryr seg mer om goodiebags og gratis champagne, enn bloggerne? For å belyse det hele – jeg leste en artikkel idét jeg våknet, på minmote, og det var flere bilder av kjendiser, enn finalister. Sånt gjør meg oppgitt; fokusområdet har forandret seg – etter min mening i helt feil retning.

Er det kanskje påtide å se i en helt annen retning? Vi må sirkulere på pallen. Jeg er nok ikke den eneste som er lei av å se de samme kjente trynene på alle eventene. Jeg mener likevel ikke at de skal erstattes – for mark my words – de store, kommersielle bloggerne er vel så ambisiøse og dyktige som de ukjente jeg drømmer om å se på toppen. Slipp de små til – det er vel dét jeg prøver å si. Det hjelper ikke når arrangementer med sjel, som VBA, plutselig lar kvalitet vike for stemmer. Fortsetter det sånn vil vi for alltid feire de samme ansiktene og aldri gi de mindre den oppmerksomheten de fortjener. Det er jo ingen hemmelighet at de skjulte skattene ikke har en nubbesjans mot bloggeliten, dersom det fortsetter sånn. Jeg avslutter sutringen med å gratulere alle og enhver – både vinnere, men også dere som aldri hadde nok stemmer til å vinne, men som er vel så dyktige! Og husk; inspirasjonen skal komme innenfra, ikke la jaget etter oppmerksomheten være drivkraften. Dessuten, selv om man vinner, vil man uansett falle i skyggen av «kjendisene.» Men hej, det er jo bare Norge i et nøtteskall. Enn så lenge..

 Bildene er linket.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

15 Thoughts on “Norge, du er en parodi.

 1. Ellen on 19. februar 2013 at 13:36 said:

  wow – kunne ikke sagt det bedre!

 2. ah så fantastisk bra!

 3. Fullstendig enig.

 4. Dette innlegget var helt utrolig bra, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er fullstendig enig i det du skriver.

 5. jeg leser ikke rosabloggne, jeg, så….tja, jeg føler at jeg ikke hr særlig mye å bidra med i saken annet enn at du sikkert har rett og at jeg synes bloggen din er fin!

 6. Kunne ikke vært mer enig! :)

 7. Norge er et kjedelig og altfor forutsigbart land. Totez agree with you! På tide at vixen slutter å skrape på overflaten av blogger, og begynner å lete etter godsakene. To priser til en og samme blogger sier jo litt.

 8. Så enig som man kan bli! Fintfint innlegg as always:-)

 9. Blogging har blitt så stort at du kan sidestille dem med musikere og skuespillere i forhold til «kjendishysteri». Og hvor kjedelig hadde ikke verden blitt om vi aldri slapp til ny musikk på radioen, eller nye skuespillere på kinoen? Utrolig godt skrevet!

 10. Åh, freske ord. Jeg er veldig enig i mye av det du sier, og jeg hadde spesielt disse tankene før jeg deltok på selve eventet. Jeg har ikke forandret mening nå heller, selv om jeg ikke kan si annet enn at jeg hadde en fantastisk kveld på VBA. For meg var eneste formålet å hilse på fine jenter som jeg til nå bare har kjent gjennom nettet, og da alle var like vakre (innvendig og utvendig) IRL så ble jeg glad. Reagerte også på at det bare er kjendisene som får oppmerksomhet fra mediene rundt, wtf……. Men alt i alt, det var en fin kveld. Jeg skulle ønske du var der slik at jeg hadde fått hilst på deg også, en av de fineste bloggerne jeg vet.

 11. Åh, jeg er så enig med deg. Jeg skjønner ikke helt hva «kjendiser» gjør på et arrangement som VBA, når det er til for hedre Norges bloggere,

 12. Jeg er så enig. Det er jo selve bloggen som gjør at prisutdelingen i det hele tatt eksisterer og da er det trist å se hvor lite fokuset egentlig er på akkurat det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation