"Imagination is the beginning of creation."

There were kittensFlexaret

Jeg fant meg selv da jeg fant kreativiteten. Før, for mange år siden, da jeg hadde kort hår og var forelsket i en jente jeg ikke visste navnet på, da jeg spilte fotball og egentlig skulle ønske at navnet mitt var David Beckham – da hadde jeg enda ikke tenkt tanken på at de kriblende, altfor eksentriske ideene mine kunne være et levebrød. Det var noe jeg skriblet på i snok under tunge mattetimer eller brukte de undelig lange søndagene på. Jeg tegnet, skrev dagbøker, sang i skjul for guttekompisene mine. For jeg var jo ikke som alle andre jenter, jeg likte hvertfall ikke å tegne. Sannheten er at jeg elsket det. Fantasiene og tankene har aldri forlatt meg, og jeg har aldri forlatt dem heller.

UntitledUntitled

Jeg regner med de fleste kjenner seg igjen? Leser du denne bloggen vil jeg påstå at du er et del av dette universet jeg snakker om. At du også kanskje drømmer om å la tankene være levebrødet, eller har en drøm om å fotografere vakre mennesker med sære ansiktsuttrykk. Har du sans for detaljer, kjenner at det kribler og herregud, den logoen der burde vært i en helt annen farge. Den fotoserien er så vakker at jeg dør. Eller kanskje jeg vil skape en revolusjonerende reklamekampanje. Jeg vil ta over verden, gi kunst til folket. Jeg tror at også du burker penger på inspirerende magasiner, setter pris på vakre farger, hører etter når folk snakker på trikken, fotograferer søte sittestillinger i skjul på kafeer. Og hvis ja, vil jeg gratulere deg og applaudere – for da kan også du kalle deg en aspirerende Art Director.

ADUntitled

Etter at jeg lot etter for flauheten, aksepterte at jeg var visuell og fryktelig kresen når det kom til alt fra kunst til klær, ble livet enklere, rikere. Jeg bestemte meg straks for å søke på Westerdals, allerede i niende klasse. Og nå, en del år senere, godt i gang med utdannelsen, anbefaler jeg alle estetikere å studere kreativt. Hvilken skole og linje som passer akkurat deg, er det bare du som vet. Men, et kurs eller to, kan kanskje være med på å peke i riktig retning? Og tenk, for en tilfeldighet – Westerdals holder nå innføringskurs i Art Direction, både over flere kvelder, eller intensivkurs allerede neste helg. Derfor, enten du fremdeles skribler bakerst i matteboken og drømmer om å utforske, eller er ferdigutdannet, men uinspirert i stillingen din -, eller kanskje du bare er nysgjerring, ønsker å se om dette er noe for deg, eller helt mottsatt; er helt sikker på at dette er lykken og livet – dette kurset passer for hver eneste kreative hjerne.

AD2

Kurset holdes av tre fabelaktige damer fra Minsk Idé og Design. Og ønsker du å vite mer, eller melde deg på kan du trykke her. Hvem vet – kanskje de merkelige tegningene i skribleboken virkelig er noe, og at en helg med inspirasjon, er det som skal til for at du virkeliggjør de litt skumle, men fryktelig fine tankene om en kreativ fremtid!

Go for it og ha en inspirerende, kreativ og vakker torsdag, pusekatter.

Bildene som ikke er mine, er linket. / Sitat i tittel: George Bernard Shawn. / Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Westerdals Høyskole AS.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

16 Thoughts on “"Imagination is the beginning of creation."

 1. jasemin on 24. januar 2013 at 13:11 said:

  Takk takk takk takk takk. kan ikke få sagt det nok. Kjenner meg igjen fullstendig.

 2. Jeg har vinglet så mye frem og tilbake på hva jeg vil studere, vurdert masse forskjellig kreativt. Tenkte at jeg kanskje ikke er flink og kreativ nok til art direction, men sånn som du beskriver det så virker det egentlig som noe for meg. så fakk it, jeg søker!

  • verosolheim on 24. januar 2013 at 13:24 said:

   JULIE! Bra innstilling! Herregud, det skader aldri å prøve. Dessuten er det ikke noe krav om at man må kunne så mye før man starter. Man studerer jo her for å lære! :) Bare vis det fra dine beste sider, gjerne trekk frem ulike kreative sider ved deg selv også. Du har jo virkelig en helt nydelig blogg – og jeg vet at du er mer enn kreativ nok for denne linja! :)

 3. Super bra innstilling! Har endelig begynt med min egen utdannelse innenfor kommunikasjon og har blandet alle interesser inn i utdannelsen min; kunst, språk, skriving, reklame, design. Kanskje det blir noe av meg og. :)
  Takk for inspirasjon til å tørre å hive seg ut i det!

 4. Jeg kommer også til å søke AD i år. :)

 5. Marte on 25. januar 2013 at 13:40 said:

  Kjenner hvor mye jeg gleder meg til å bli ferdig med videregående, når jeg leser slik innlegg. Å gjøre det man brenner for må være det best som finnes.

 6. Ingrid Spektor on 25. januar 2013 at 14:50 said:

  Jeg har bestemt meg.etter dette studieåret,så skal jeg gjøre noe kreativt,for å få tilbake livsgnisten og troen på at det er noe der ute jeg kan jobbe med,som jeg brenner som faen for.

  TAKK,Mike <3

 7. Sorry, jeg studerer psykologi og er helt sykt lite materialistisk (, men det betyr jo ikke at jeg ikke liker andres tanker).

  • verosolheim on 25. januar 2013 at 21:01 said:

   åh! Spennende. Sånne ting er så rart, og fryktelig fint – jeg aaaaner ikke hvem som leser denne bloggen, skulle ønske jeg kunne tatt en titt inn i alles liv. For tenk, psykologi studenter kan også sette pris på å få innblikk i andres tanker. Når jeg sier det er det jo helt naturlig – det er jo det som er så kult med blogging; få snike på andres liv eller bli inspirert av andres hverdager. Utrolig kult hvertfall. Håper du trives med dine studier og har mange andre fiiiine interesser. Det finnes jo uendelig fine greier å holde på med, som ikke inneholder et snev av materialisme! Dessuten, jeg skulle gjerne dykket dypere inn i psykologiens verden – studerte exphil en periode. GUD så mye gøy!

 8. Jeg kjenner meg igjen i alt du skriver. Men likevel har jeg valgt en helt annen vei når det gjelder utdanning og jobb. Likevel setter jeg uendelig pris på å dyrke det kreative, det er min fritid, det er den tiden jeg elsker mest. Og kanskje en gang i fremtiden, hvis jeg når ut så blir det et levebrød. Men foreløpig lever jeg ikke for å jobbe, men jeg jobber for å leve.

  • verosolheim on 25. januar 2013 at 21:02 said:

   Du er så fin du. Elsker kommentaren. Jeg ser bare på den at du er kreativ! Og det er klart at man kan gjøre sånt på si, ofte er det kanskje det beste også. For å opprettholde det hemmelige, yndige ved å bare være med seg selv og tankene – produsere uten regler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation