It's all about George.

It's all about GeorgeIt's all about George

For omtrent tre år siden oppdaget jeg mitt største forbilde; Todd Selby. Jeg tror jeg har fortalt om han før, hvordan han så ømt og yndig fanger personligheter gjennom et kamera. Jeg har lengtet etter lignende filmer. Filmer hvor det ikke handler om noe annet enn å spre glede, hvor et ukjent budskap, kun karakteren kan formidle, sniker seg inn i hjerterota på seeren. En slags romantisk personlighetsfremstilling av noen man ikke kjenner, men som legger seg bak ribbena etter femten minutter med velprodusert film. I forrige uke hadde Film&TV2 på Westerdals fremvisning av Heroes TV filmene de lagde i Hellas i år. Et land i depresjon og krise. Likevel klarte filmstudentene å finne frem lykke, håp og inspirasjon i Athen – og filmen som falt mitt hjerte nærmest, bør deles med hele verden. Derfor – møt George, en gammel og fantastisk skjønn mann, med et hav av positivitet og humor. Han, og filmen, er et bevis på at lykken kan bevares og gleden opprettholdes med bare bittelitt humor og positive tanker!

It's all about GeorgeIt's all about George

Thomas Stenerud og Kitty Frobenius, studentene som har laget filmen, skulle egentlig filme på et barnehjem, men da George, ved en tilfeldighet, satt seg på en benk ved siden av Kitty, endret alt seg. Dette lille møtet, en samtale på over førtifem minutter, var starten på samarbeidet mellom de unge studentene og George. Tilfeldigheten gjør det hele enda vakrere.

It's all about GeorgeIt's all about GeorgeIt's all about George

Jeg, som er en sucker for love i livet generelt, forelsket meg selvsagt i denne gubben. Hvordan han syklet rundt med heliumsballong, lo, malte, nynnet, drakk rødvin midt på dagen, dro en spøk da han passerte demostratene, og hvordan han hele tiden kom med små setninger om hvor godt livet egentlig er.  Vi må ta til oss budskapet, pusekatter – for glem ikke hvor godt livet er! Selv under kriser, depresjoner og nedtturer, finnes det alltid en park, alltid en halvklein heliumsballong, rødvin, latter og håp. Og hvem vet, kanskje du treffer en gammel og søt gubbe, på en tilfeldig benk, som kan spre det gode budskap, når planen egentlig var noe helt annet:

«What is happines? Just beeing. The gift of life! Counting the odds, the pros have it. Come on – smile, and go free, and laugh all the way to heaven!»
_ George Zymarakis.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

7 Thoughts on “It's all about George.

 1. dina on 21. januar 2013 at 21:35 said:

  det var magisk!
  noen vet å leve

 2. jeg ble forelsket i George bare av det du skrev, så jeg skal helt klart se filmen du la ved og forelske meg enda mer.

 3. For en rå fyr! Og igjen, tommel opp for deg og dine fine ord !

 4. Så utrolig koselig og fin!

 5. henrikke on 23. januar 2013 at 20:26 said:

  for en utrolig skjønn film!! legg gjerne ut flere slike filmer! får ikke nok av de :)

 6. Pius on 24. januar 2013 at 18:42 said:

  Wow! Denne verdenen trenger sårt flere som han! Han rørte meg big time.

 7. Pingback: 365 | World of Mike

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation