"It wasn't logic, it was love."

Where I liveUntitled
Når man er syk og har mye tid til overs er det godt å la tankene hvile på noe enklere – jeg har brukt det siste døgnet på å gjenforenes med gammel kjærleik; Sex and The City. Nok en gang vekket Carrie Bradshaw mitt glemte, romantiske hjerte, som i en lang periode drømte om å flytte til NY, bli forfatter og redaktør i et fabulous NY Magazine, bruke en formue på skotøy og sist, men ikke minst – finne mr.Big.

Hvorfor jeg, som mange andre jenter, i tider og utider bruker Sex and The City som en guide til livet, er vanskelig å si. Virkelighetsnær romantikk, kanskje. Underholdning, aller helst. Men vi faller for klisjéene, like lett i serier som i livet. Er det fremstillingen av det glamorøse livet, eller kampen om den evige kjærligheten det som tiltrekker oss? Det er lenge siden jeg har snakket om kjærlighet her, men ta ordet i sin helhet – kjærlighet til livet, arbeid og omgivelser. Jeg mener, uavhengig av hvor vi er i livet, beveger vi oss vel alltid mot et mål? En god venn sa alltid at sånne serier var farlig for meg, at jeg lot det hele ta over tankegangen og skriverytmen. Jeg lo det bort, men forstår nå hva han prøvde å fortelle, for etter flere timer med titting og en snikende lengsel etter det ”perfekte” livet, slo tanken meg – I couldn’t help but wonder – er vi alltid på jakt etter the one big love?

UntitledUntitled

Carrie Bradshaw og hennes turbulente kjærlighetsliv er noe kvinner over hele verden kan relatere seg til – den evige jakten på den rette mannen, som stadig blir viktigere jo eldre man blir. Jeg er svært fornøyd med min egen status for øyeblikket, jeg ikke kan tenke meg å gifte meg eller få barn, men jeg er samtidig klar over at sånne tanker forandrer seg over tid. Selv om jeg ikke leter etter mr.Big, er det andre sider i meg som vekkes av serien – for bortsett fra jakten på den rette mannen, handler serien også om andre ting vi damer setter pris på – fine leiligheter, stabile vennskap, en skribentjobb i Vogue, Cosmopolitans og generelt en drømmende, nesten uvirkelig, travel hverdag i deilige New York. Etter et par timer med drama, hentet jeg frem den gamle finboka, listene over alt jeg drømte om, gjenforentes med den fremtidsrettet, klisjéfylte og drømmende siden av meg selv, og skrev på den første blanke siden; Livet, mannen i mitt liv.

Jeg tror det er i livet, som med flørting og dateing – jakten er ofte finere enn fangsten. For finnes det egentlig noe optimalt, hvis det optimale resulterer i en stillestående hverdag? Enten det er et hus i Syd-Frankrike, eller en leilighet på Manhattan, ønsker vi vel ikke at livet skal stoppe opp? Erfaringsmessig vet jeg at så snart jeg har oppnådd noe, kommer det nye mål, andre drifter og større ambisjoner – og det er vel dét som er det fine med livet? Vi har alltid noe å leve for; en bedre jobb, bedre økonomi, flere venner, nye sko, et sterkere forhold, en mer eksotisk elsker eller et kyss fra noen som fasinerer oss. Til og med et håp om en tekstmelding kan holde oss gående, vekke sommerfuglene. Og ikke nok med å holde oss gående, kan det være at det er lengselen eller lystene som faktisk er selve livet?

Untitled

Kanskje vi bør slutte å se ned på fattige perioder, at det er en sjarm ved å bare drømme uten å forløse fantasiene. Jeg mener, vi må nyte nåtiden og la drømmene få være drømmer og deilige drifter. For nå er nå, og fremtiden kommer. Når og hvordan er uvisst – et eventyr vi må lære oss å nyte. Når alt kommer til alt er det faktumet, at fremtiden kommer, det eneste vi kan stole på og holde fast i. For et vennskap, et forhold og elskeren kan forsvinne, forandre seg, men vi vil alltid ha livet, drømmene og driften. Derfor – kanskje vi allerede har vunnet, og at alt vi trenger å gjøre er å fortsette å jakte, men også nyte det. Hvem vet, kanskje det er livet, og denne uvisse, evige jakten som er the one big love? Tenk så fint – du, jakten og livet, og alle de turbulente, usikre og vanvittig romantiske øyeblikkene som følger med det.

Bildene er linket.

 

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

16 Thoughts on “"It wasn't logic, it was love."

 1. At det alltid kommer nye mål og drømmer er absolutt det fineste med livet, hva skulle vi gjort uten?

 2. Starta faktisk å se på Sex & the city igjen for 2 dager siden jeg og. Den serien er inspirerende på så mange plan; estetikken, livsstilen og karrierene, New York, det fine i å ha venner som er annerledes enn deg selv, som likevel kan være så sykt nære, og ikke minst at de alle er så tøffe og pågangsrike damer. Går aldri lei av serien. Og, fint skrevet :)

 3. Fremtiden min begynner for fullt om 18 timer og 30 minutter, hjelp. Kjenner spenningen stiger synkronisert med den økende pulsen, nå er det snart min tur til side opp og side ned med tekst før de sendes av gårde til Westerdals.

 4. Ellen on 14. januar 2013 at 17:47 said:

  livet <3

 5. Så utruleg fint skrive.

 6. It’s better to travel well than to arrive – Buddha

 7. Karoline on 14. januar 2013 at 21:12 said:

  Dette er min favorittblogg, og du er min favorittskribent. GUD, for noen tekster du skriver. De rører meg ved hjertet, og jeg får sommerfugler i magen av de. Du er virkelig et inspirerende menneske, og du får meg til å ønske at jeg kunne skrive like vakre tekster som deg. Alle tekstene du skriver er kunstverk, virkelig. Likevel er dette kanskje min favoritt akkurat nå. Nydelig. Nei, perfekt.

 8. Utropstegn! <3

 9. åh kan nesten ikke beskrive hvor mye jeg elsker denne teksten. føler du har fanget essensen av det jeg elsker med den serien. gud så fantastisk deilig du skriver og jeg får så uendelig mye inspirasjon. go girl!

 10. Line on 15. januar 2013 at 00:40 said:

  haha, «and i couldnt help but wonder…». klassisk carrie! digger sex & the city, men elsker den proklamerte etterfølgeren girls enda mer. skittent og lættis, just the way i like it!

 11. Marte Klemetsdal on 15. januar 2013 at 07:22 said:

  you rock girl! veldig bra skrevet

 12. jasemin on 15. januar 2013 at 09:41 said:

  Jeg er fullstendig enig, noe som jeg selv har merket. Jeg ELSKER jakten, uvisstheten og fantasiene!
  opptaket starter om 3 timer, herregud jeg er spent

 13. Åherregud, utrolig bra tekst! Liker det du tenker, og må nesten takke for at du delte dem- dette innlegget her var en liten tankevekker for meg :)

 14. Jeg må se igjen delen av Sex og singelliv der Carrie drar til Paris, nå, mens jeg bor i Paris selv. Hele serien er elsk!

 15. Elsker måten du skriver på, og hvordan du formidler tanker og følelser på en sånn måte at vi andre bare kan sitte igjen med sjalusi og forbanne oss selv med tanken: hvorfor i allverden har ikke jeg tenkt på det før?

  Du er virkelig en blogger jeg har fått sansen for, og jeg kjenner at det er jævlig surt at jeg ikke har oppdaget bloggen din før- for herregud hvor flink du er!

  • Tusen takk, Guro <3 Vel, bedre sent enn aldri, si - jeg har ikke planer om å legge opp i nærmeste fremtid ;) Du er fin som legger igjen en så koselig kommentar. Blir sååå glad. Like a child. Elsker'e!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation