Uskyldig skitten.

Skjermbilde 2012-12-30 kl. 23.20.42Untitled

Denne bloggen ble, et sted mellom fotografier og vasete ungdomstekster, et univers hvor jeg sakte, men sikkert utviklet min egen litterære stemme. Eller kanskje heller et sted hvor jeg oppdaget andre karakterers stemmer. Hvor sterke de er, hvor befriende disse karakterene er for min del også. Jeg finner dem, vekker dem, formulerer dem og skaper dem akkurat som jeg vil, og når jeg trykker på knappen som setter teksten fri, forlater jeg dem som regel også. En bittersøt, svært naken og ærlig følelse av putte en velpløyd bit av en tekst, som har bevegd seg fra mine hjerneceller og andre kroppslige fenomen, ut i fingertuppene, for så å bli forløst. For deg. Dere. Og meg selv.

Utviklingen har gått fra å være et sted hvor jeg lempet manglende hverdagsinspirasjon og vasete ungdomstekster, til så være en arena for romantikk og blomstrete kjærlighet, til nå å ha byttet ut søt romantikk med ord som klamme knull og kjønnslukt. Sånt skaper reaksjoner.

Sistnevnte er aldri målet, heller en konsekvens jeg er svært innforstått med. Da jeg publiserte min første tekst med et erotisk preg, hadde jeg skremmende høy puls og et nervøst hjerte. Søte jenter går med blomsterkranser og leser om romantikk. Søte jenter skriver ikke skitne tekster. Frem til da. Sannheten er at det er der jeg er akkurat nå – litterært. For hør på meg nå, pusekatter; vær snill å skill mellom hvem jeg er, hva mine verdier er, og hvordan jeg lever, fra det jeg publiserer i tekstkategorien. Skjønnlitteratur er skjønnlitteratur. Du kan godt le av det jeg forsøker å forklare, tenke at jammen, det kommer jo fra ditt hode, for det gjør det da absolutt. Jeg forsøker ikke å pynte på mitt skitne sinn, for jeg svever ofte i et erotisk univers når det kommer til det kreative, men jeg er likevel vel så begeistret for kjærlighet og romantikk i det dagligdagse.

Skjermbilde 2012-12-30 kl. 23.05.19

Et smart menneske sa en gang at vi aldri må la frykten for hva andre tenker, stoppe oss. Det har vært viktig for meg etter en oppvekst i en vakker, sjarmerende, dog veldig fordomsfull og trangsynt bygd. Janteloven, vet dere. Jeg forstår risikoen rundt skittenhetsstempelet, men vær snill og ikke trekk tråder til livet mitt. Det er for mange vakre blogger som bremses ned, kreativiteten får aldri lov til å blomstre, på grunn av frykt for fordommer. La mennesker skrive, utvikles i takt med publisering uten redsler, og ta tekstene og bloggene for det de er – en plattform hvor vi deler inspirasjon, fotografier, og noen av oss skjønnlitteratur. Blogger er ikke dagbøker lengre. Og prosessen rundt det å skrive en erotisk tekst har for meg veldig sjeldent rot i min egen livserfaring.

Jeg avslutter teksten og året med et glimt i øyet, og håp og tro om at dere fortsetter å lese, at ting ikke skremmer dere, eller gjør dere bekymret heller – selv om erotikk er langt i fra bekymringsverdig. Og til sist, men ikke minst, omformulerer jeg kjæreste Edy Poppys setning:

Alt jeg har skrevet er fiksjon, bortsett fra det som er sant.

*blunk blunk


Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

19 Thoughts on “Uskyldig skitten.

 1. Jeg elsker alle sjangerene du skriver om, men det er noe med de mer erotiske tekstene dine som virkelig fenger meg. Om jeg kjenner meg igjen (eller mer ønsker å kjenne meg igjen) vet jeg ikke, men jeg blr helt oppslukt og merker at jeg blir dratt inn i teksten og kan virkelig se ting for meg. Det er nesten som du lager en kortfilm med ord og det er en gudegave etter min mening.

 2. Rune U. Furberg on 31. desember 2012 at 11:05 said:

  Nil illegitimo carborundum.

 3. Du har en unik måte å formidle alt på. Elsker det! Ha et nydelig nytt år vakre!

 4. Du skriver fantastisk. Får ikke nok! Ville så gjerne lest dine romantiske, erotiske, unike, og vakre tekster i bokform. Ha et riktig godt nytt år!

 5. Ingrid Spektor on 31. desember 2012 at 14:29 said:

  Så lenge det kommer fra ditt hode vil jeg lese det!
  Syns alt du kommer med har en verdi,på en eller annen måte!
  Og så er det deilig å drømme seg vekk, og lese ting utenom det vanlige.
  Fortsett akkurat slik du vil!
  Jeg <3 deg og skrivingen din,fina!

 6. Synes det er utrolig tøft av deg å være så frigjort, men det er bra du vet hva det innebærer når du har så mange lesere. Stå på, Mike, du er en stor inspirasjon for meg.
  Ønsker deg et riktig eventyrfylt 2013 og at vi som vanlig får ta del i det!

  <3

 7. du er så rå.

 8. Benedicte Storø on 1. januar 2013 at 11:08 said:

  Liker dine skittene sider, og håper inspirasjonen bobler skikkelig i deg i 2013! God nyttår, Mike!:)

 9. Ellen on 1. januar 2013 at 13:02 said:

  fortsett med skitne tanker og romanse i hjerte! jeg får i hvert fall ikke nok av de unike og rå tekstene dine – og selvfølgelig – din kreative hverdag og dagligdagse gjøremål som kaffe i en sjarmerende leilighet. Hipphurra for et nytt år:)

 10. Uskyldig skitten – ganske nødvendig.

 11. Synes alle tekstene dine er så utrolig flotte :-D

 12. Elsker tekstene dine.

 13. Folk velger vel helt selv å inn å lese bloggen din – Jeg syns du er rå! Magiske bilder og tekster, sånt trenger vi! Godt nyttår:)

 14. Du er best, ikke mer å si om det ;-)

 15. Herregud for et innlegg, for en blogg, for et TALENT! <3

 16. Pingback: Den gang da, nå, alltid. | VERONIC MIKE

 17. Jeg ligger så sykt etter med blogger her. Det jeg vil si at noe av det som fascinerer meg mest med bloggen din, er at når jeg leser tekstene du beskriver her, så blir jeg sittende igjen lurende på hvor mye som er fiksjon og hvor mye som er sant. Det er en slags fin undring i det, i tillegg til at tekstene dine er supre i seg selv. Stå på :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation