Elskede Oslo, eg kjem heim.

IMG_0024IMG_0110

Julen er over for denne gang. Det sies at tiden går fort i godt lag. Det går fort når du lengter også. Det er nemlig ingen hemmelighet at jeg har sett frem til å gjenforenes med det som nå føles som hjemmet; Oslo, og alt som følger med den deilige byen.

Året, årene har gått fort. Jeg har alltid sagt at man må gi leiligheter, mennesker og byer tid på å vokse. For det er jo alltid sånn at et hjem ikke er et hjem før man har skapt et visst nettverk, funnet favorittkaféer og tatt tiden til hjelp. Nå har jeg bodd i Oslo i snart tre år, og selv om jeg alltid har sagt at Oslo bare er midlertidig, føles tanken på å flytte fra den skitne, ekle, dog fantastisk fine byen, hjerteskjærende. Jeg har Oslo i min lomme, elsker hver eneste innbygger, selv skurkene og de mørke bakgatene er en viktig del av hovedstaden. Jeg sitter nå på flyplassen i Sogndal, venter på at Widerø skal bære meg heim. Til rutiner, studier, travle bytryner og ikke minst familien – de gode vennene mine. Håper alle har hatt en fin julefeiring og ikke minst et godt år. Det har hvertfall jeg, med et arkiv og ikke minst et hjerte fylt av gode minner fra året som var;

IMG_0918

Jeg gleder meg til å gå kledd i rare vintageskjorter uten å bli lagt merke til eller sett rart på,

IMG_8413

og ikke minst til alle vintagebutikkene. Finne nye skatter.

IMG_0026IMG_0865

Jeg gleder meg til våren og markedene, fylt av fine farger og god bylukt.

IMG_6681

Jeg gleder meg selvsagt til barnsligheter, og nok en varm og romantisk Maimåned.

IMG_6707IMG_6994

Jeg ser frem til å vandre gatelangs på Grønland, kjøpe billige råvarer og lage uforglemmelige middager med gode venner,

IMG_7992

gå på kulturkoseligheter og konserter med de samme vennene.

IMG_8177

Jeg gleder meg fryktelig til å putte på finstasen, drikke kalde drinker på fine fester.

IMG_8171

Helst med disse to skattene.

IMG_9131

Det fineste med Oslo er de usette, søte kafeene. Jeg gleder meg til å oppdage nye, kanskje finne nye favoritthjørner og dunkle skatter med rare ting langs veggene.

@home

Og sist, men ikke minst – jeg gleder meg til heimen. Det sjarmerende, altfor overfylte roterommet som igjen skal fylles av mennesker, klinerier og lange, nakne morgentimer med kaffe og godt lesestoff.

@home

Oslo, vi sees om litt over en time. Herregud, jeg gleder meg!

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

18 Thoughts on “Elskede Oslo, eg kjem heim.

 1. ..det er fint å få å lese om noen som har et litt annet forhold til Oslo enn meg..

  • verosolheim on 4. januar 2013 at 15:13 said:

   Åja? Vel, jeg tror, som jeg sier i tekst, at man må gi Oslo tid. Finne sine steder, for for ukjente virker byen svært skitten og fæl. Men plustelig finner man sitt område, og puff. Oslo er fint.

 2. få steder som gir meg en så kriblende følelse i magen og kaldt vann og blomster og lykke i halsen, som når jeg besøker deg her. faen for en inspirasjon, liksom, jeg leser orda dine litt som en bibel – velkommen hjem til byen vår, kjære mike, akerselva renner gjennom blodårene våre :) ååååå oslo. jeg skal til berlin i hele januar mens hun er på ferie, bo i leiligheten hennes, hun dro fra oslo igår og da snakket hun om de som blir igjen her og «de gjør jo ingenting – det er jo ingenting som skjer i denne byen, denne byen er ingenting» og jeg lurte på om hun hadde rett, men når jeg leser dette så veit jeg at hun ikke har det.

  • verosolheim on 4. januar 2013 at 15:15 said:

   For en fin kommentar. Jeg elsker lange kommentarer. Takk. Og takk for veldig fine ord. Og for at jeg gledet meg enda litt mer til å komme hit etter påminnelser. For ja, byen ér vakker. hver eneste by har skiten hjørner og skumle skurker. Det blir jo til hva man gjør det til, er det ikke det man sier? Jeg elsker Oslo, godt jeg kunne minne deg på det også.

 3. Jeg ser frem til enda flere av dine vakre blogginnlegg, ha et riktig godt nyttår!

 4. Ingrid on 29. desember 2012 at 14:53 said:

  Å, jeg elsker måten din å beskrive på! Du setter ord på ting jeg også føler, og bildene da. Min nye favorittblogger du, flinking :)

 5. Åhh, du skriver så bra :) Gleder meg til å fortsette å følge bloggen din :) Hvilke blogger leser du selv ?

  • verosolheim on 4. januar 2013 at 15:16 said:

   Takk Aline. Hmm, jeg er ganske dårlig på lese blogger i perioder faktisk. Men jeg har noen favoritter. Jeg skal nok få rotet frem et innlegg om det veldig snart:)

 6. Ser ut som året ditt har vært vidunderlig. Det er godt å høre at du føler deg hjemme i Oslo, ingenting er bedre enn å ha hjemmefølelse der man bor.

 7. Så nydelig! Man må virkelig nyte stundene, menneskene og stedene, da blir alt så vakkert og fint å se tilbake på.

 8. Tone-lise kalvo on 30. desember 2012 at 22:26 said:

  Elsker innlegget!! Veldig enig i det med vintageskjortene, man kan ikke «bare og bare» gå i det man ønsker på en liten plass, haha, uten å få blikk såklart. Jeg elsker Oslo, det har jeg alltid gjort. Når søsteren min bodde der besøkte jeg henne så ofte som mulig. Ah.

  • verosolheim on 4. januar 2013 at 15:16 said:

   Ja, Oslo er fint. Enten man bor her, eller er på besøk!! <3 Og takk, for at du elsket innlegget. Gleder meg.

 9. gleder meg til jeg er 18 !

 10. Wow, så godt skrevet! Jeg gleder meg også utrolig til å komme tilbake til Oslo. Bare en litt lang uke igjen!

 11. Herregud så glad eg blei av dette innlegget… Postivitet, kjærlighet, glede, sommarfugla i magen. Fekk mange deilige følelsa no. Og eg e enig: Elska Sogndal av heile mitt hjerte, men Oslo- d e heim no.

  • verosolheim on 4. januar 2013 at 15:18 said:

   <3 Fine Tone. Ja, jeg vet, Sogndal kommer alltid til å være spesielt kjært, men det er godt vi kan finne heimen utenfor bygda også! :) Oslo er da virkelig noe for seg selv! Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation