På to hjul fra Skillebekk til 'haugen

OsloOsloOsloOsloOsloOsloOsloOslo

Det er ingen hemmlighet at jeg er kvalmt forelsket i flotte fasader. Da jeg var liten drømte jeg om å bo i en blokk med klatreplanter på Frogner. Frogner fordi det var stedet jeg visste det var hagemuligheter, og hagemuligher gir høne- og plantemuligheter. I senere tid har jeg forelsket meg i storbyer som London, Paris og København, nettopp på grunn av særegen arkitektur. London med sine mørke murfasader, København med de fargerike, smale, huslignende blokkene, og Paris med sine romantiske balkonger og detaljerte kriker og kroker. Jeg glemte Oslo da jeg bodde på Nordstrand, men etter at jeg flyttet til St.Hanshaugen har kjærligheten for Osloarkitekturen tatt sin plass mellom ribbena igjen. En tilfeldig ettermiddag i forrige uke, syklet jeg en omvei, og på to hjul, mellom Skillebekk og heimen, forelsket jeg meg nok en gang i den høye, mystiske, personlige arkitekturen Oslos fineste bydel har å by på. Det er viktig å se, vet dere.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

11 Thoughts on “På to hjul fra Skillebekk til 'haugen

 1. Norge har fantastisk arkitektur! og bodde du på Nordstrand? Der er roommaten min fra og :)

  • verosolheim on 20. november 2012 at 12:22 said:

   Ja, jeg bodde der sammen med xen min i to år :) Kommer fra vestlandet, så det var ikke i så lang tid – men det er jo veldig fint der også, litt vel rolig tho.

 2. åh oslo!! så fine bilder! det er så fint overalt om man bare titter litt opp

 3. Oslo er så vakker om høsten!

 4. å, fine bilder og tekst! arkitektur er fantastisk. og du er flink til å minne oss på at man ikke trenger å «se så langt» for å finne ting som inspirerer. man kan rett og slett bare ta en liten omvei en dag, og bli overrumplet og inspirert av det som er ligger rett foran nesetippen.

  • verosolheim on 20. november 2012 at 16:57 said:

   Ja, ikke sant? Åh, fint at du syns det – det er jo egentlig dét denne bloggen skal handle om. Såe. Hurra for det!

 5. Men det er jo så fint på Nordstrand!

 6. Miriam on 20. november 2012 at 22:29 said:

  Oslo! Savn! Nydelig by. Flotte bilder du tar!

 7. Så flotte bygninger! Jeg husker godt den dagen jeg tittet opp i de nokså smale gatene i Stavanger. Jeg oppdaget plutselig en helt ny verden i de samme gatene som jeg hadde trasket opp og ned så mange ganger før. Jeg gikk rundt i sentrum og bare tittet opp på de flotte bygningene, tårnene og vinduene.

 8. Pingback: World of Mike

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation