Kalde neser og hundrevis av postkort

a sunday in octoberUntitled
Denne mandagen vekker minner fra barndommen. Jeg kan nesten lukte hvordan kulden sniker seg inn gjennom vinduskarmer og små sprekker i gammelt tre. Det lukter frostrøyk og sammenkrøllet tær i alt for kalde sko. Jeg lukter mennesker som holder fast i sommeren, som nekter å innse at vinteren kommer og at det er viktig å nyte høsten óg. Jeg mener, jeg savner sommeren, men høsten er annerledes i år. Høsten som alltid ønsker seg selv velkommen ved å dytte et lass av negativitet i ansiktet mitt, har enda ikke satt sine spor. Ikke annet en kald nesetipp og store skjerf. Det er noe sjarmerende med det å loffe rundt i flere lag med klær og søke varme innendørs. Det å sitte inne får plustelig en helt annen mening.

Hvorfor har vi knyttet høsten til depresjoner? På grunn av mørket og kulden? Sannheten er vel enklere enn som så: høsten er bare nok en årstid, og negativiteten er tilknyttet helt andre ting enn den. Det ligger i tanken, vet dere. Er det kanskje sånn at høsten kan bli favorittårstiden så snart vi ser litt annerledes på den? Ønsker den velkommen, omfavner, nyter? Litt kulde og mørke kan vel ikke skade et nordisk hjerte? Heller inspirere og motivere, eller?

Yellow Bag.Untitled

Helt siden jeg var liten har høsten vært tiden for kreativitet. Det er årstiden man trekker seg inn, kanskje lukker dører inn til hemmelige rom hvor fantasien får leve fritt. Ute er det mørkt, en monoton mystikk som inspierer hvert kunstnerhjerte. Jeg produserte, fant meg selv og kjærligheten flere høstsessonger på rad. Plustelig fant jeg ensomheten og sorgen også. For ja, jeg hadde et par tunge, nærmest endeløse høstdepresjoner. Til og med før den kom visste jeg at mørket kom til å bryte meg ned. At kulden kun ville understreke kjedsomhet, at eksamener ville knekke meg før jeg var forberedt. Jeg overlevde.

Kanskje vi bare må se ting på nytt? At dersom du bruker et par kroner for mye på et skjerf du har ønsket deg lenge, så blir det aldri for kalt likevel. At dersom du leter etter store frakker på markeder,  oppdager romantiske høstfilmer på imdb, skriver heite fortellinger, leser lange bøker, strikker sokker du kan ha i favorittskoene, besøker museumer, drikker rødvin med gode venninner i varme leiligheter, spiser sterke supper, går lange turer i mye klær, fotograferer grünerfolk med pappkaffe, reiser til storbyene, lukter, oppdager nye plater, kjøper nye vinyler, og kliner litt ekstra når du har sjansen, så er dette egentlig sessongen for varme og samhold. Kanskje hvis du ikke dropper kjolen, men putter på tykkere strømper, krøller håret, kjøper fine ullhatter, lager pannekakekveldsmat med gode venner, skriver rare postkort, kjøper søtsaker hos lokale bakere, ser film under dyna med noen du liker, drikker kaffen utendørs med tepper og store puter, tenner stearinlys, bytter ut iskaffen med varm latte, og lar deg selv forsvinne i fantasien og drømmer enda større, kanskje du da plutselig sitter der med starten på en god roman, eller et opplyst hjerte fra en dårlig, men svært romantisk film. Kanskje du lærer deg å strikke for første gang, og innser at du egentlig liker å gå med tykke jakker, at det minner deg om barndommen. Og hvis du er heldig kysser du kanskje en du har lengetet etter, bare fordi hjertet ditt er positivt og nesetippen er bittelitt rødere enn vanlig.

Untitled

Vips. Så er ikke høsten så ille likevel? Her er et nydelig høstband og vi avslutter det hele med at jeg innleder til årets brevrunde. Enklere, rare, men like fin: legg igjen en kommentar og fortell hvorfor du liker høsten, og et lite jeg vil og en mailadresse dersom du ønsker å være få et lite postkort i posten ♥

Ha en deilig, pirrende og svært romantisk høst så lenge.

Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Facebook

31 Thoughts on “Kalde neser og hundrevis av postkort

 1. Du får meg til å ville løpe ut og kjøpe Acne-skjerf og kline i litt for kald høstluft med rød nesetipp.

 2. Jeg vil…

  Jeg fikk et nytt syn på høsten etter at jeg flyttet til Oslo og Kjærligheten. Før det forbant jeg høsten med isende Trondheims-evige-sure-vind/trekk, eksamener og kalde hybelleiligheter hvor det aldri ble helt koselig. Nå er høsten fårikål og egen familie og stearinlys og peis og jeg har blitt mer A4 enn jeg trodde jeg skulle bli, men så er det veldig fint likevel. Nytt skjerf har jeg også, så nå må jeg passe på å kline litt mer. ;-)

  God høst videre!

 3. jeg liker høsten fordi lyset og fargene i naturen er så fine, fordi det er lov å bli inne og se film for så å ha brettspillkveld med fine venner etterpå (ikke at det ikke er lov i sommer – men man gjør vel ikke det så lett?), fordi det er herlig å sitte inne mens det regner ute (som nå!), og kanskje allermest fordi jeg får lyst til å bake hver dag og faktisk gjør det, og fordi det er så godt å endelig kler seg i fine tykke gensere og ha på seg skjerf igjen.

  og ja, jeg vil! gjerne!
  mailadressen min er heimarlou@gmail.com

 4. Høsten er nydelig! Man kan trekke inn i varme sko og høststrikk, ikke for å gjemme seg, men kanskje for å vise seg fra en ny side, og bare føle seg varm og vakker. Og jaa, vil! Ingen tvil, forrige gang var så vakkert og inspirerende. Marielld@hotmail.no

 5. sitter og leser dette under dyne, med ullsokker, strikkegenser, skjerf og ulsokker. hører på fineste musikk og på høstvinden utenfor og drikker kakao. og det er akkurat det jeg liker med høsten! og så fine farger og klær. jaa, vil gjerne! diamaria11@gmail.com

 6. Høsten har alltid vært kald, våt og trist. Men i de siste årene har jeg begynt å sette pris på å gå turer i mye klær, og legge meg med myke ulltepper. Jeg liker høsten. Den er hyggelig, fine farger og perfekt å skrive om. Den er inspirerende og imøtekommende. (Du skriver så bra, så inspirerende.) sm_1995b9@hotmail.com

 7. Miriam on 24. september 2012 at 15:14 said:

  Takk for at du er du!

  Tankene har virkelig en makt til å snu situasjoner og her i Danmark er høsten inntil beinet kald med grufull vind og småregn. Trengte å bli minnet på alle de deilige tingene denne årstiden egentlig har! Det jeg liker med høsten er å glemme alt og alle en liten stund mens man hører på Lykke Li, varme hendene på en stor kopp te og være stolt av egenskapen å nyte, fremfor å stresse seg ihjel med for mye skole og sosiale aktiviteter, selvom det er viktig å ikke isolere seg for lenge. Høsten er tid til ettertanke, fordøye sommeren og se fremover.

  (Jeg vil også gjerne! media_miriam@hotmail.com)

 8. Veldig fint skrevet om høsten, Mike!
  Det aller beste med høsten er at når man ikke lenger har dører og vinduer, hjerter og dager like vidåpne som på sommeren, lukkes det opp rom i hjernen som har vært lukket siden våren og varmen kom. Plutselig tenker jeg og føler jeg litt på en annen måte, og blir inspirert av helt nye ting, og det er så jævlig digg med en fresh start. Høsten passer for kunstnersjeler, tror jeg.

 9. Så utruleg fint skrive! Eg liker best fargane, korleis lukta er friskare og klarare, rimfrost på bakken og stjerneklare kveldar, fyr i peisen, te på kanna og ei tjukk bok i fanget. Og mykje, mykje meir.

 10. Ah, vakker tekst.

 11. jeg vil!

  nydelig innlegg, du er inspirasjonen selv du. jeg er i fyr og flamme nå som mumford and sons har gitt ut babel <3

  jeg har flyttet til bergen denne høsten, og å få oppleve høst i en storby er noe helt nytt for meg. jeg elsker det. lukten av den kvasse vinden, regnet ute når jeg sitter inne og drikker lakriste om kvelden, og regnet som dasker meg i ansiktet tidlig om morgenen. i går såg jeg og kjæresten den fineste filmen i manns minne, moonrise kingdom. den bør du se.

 12. Lika hausten for då kan eg drikke masse kakao og ligge i senga med stjernelampa mi og høyre på deilig haustmusikk i fleire tima og berre tenke. Og så er det fint å trakke i morgenfrost i graset, og knuse tynne isflak på søledammane på veg til skulen.

  (eg og vil! :) solveigv18@gmail.com)

 13. Hausten er tida for å kosa seg inne med vener, pleia kjærleiken med kjærasten, sjå haugevis med gode filmar, ta mange fantastisk fine bilete av alle dei vakre fargane ute, springe ein ekstra lang joggetur i den friske lufta, kle seg i varme klede og som du sa, drikke litt ekstra mykje vin med gode vener.
  Hausten er ein meir roleg årstid, ein slepp alt maset og fjaset sommaren dreg med seg. Det blir på ein måte meir akseptabelt å pakke seg ned i eit tjukt teppe med ei god bok! Hausten er deileg :)

 14. lufta er som å puste inn regnbuer og rosa skyer, og fargene, og være varm når du vet det er kaldt. høsten er jo bare magisk. bøker, musikk, venner og alt for varm kakao er høsten.

  jeg vil veldig gjerne!
  dinamygg@hotmail.com

 15. Hannepanne on 24. september 2012 at 21:20 said:

  Ja takk, jeg vil!

  Det jeg synes er finest med høsten, er å være tilbake på lesesalen etter flere måneder unna! Uansett hvor stress det kan bli med lesing og eksamener, elsker jeg følelsen av å sitte med henda rundt en varm kakao-/te-/kaffekopp og med nesa begravd i en bok om noe som interesserer, og kunne drømme seg bort i høstfargene på trærne når man blir lei av bokstavene.

  Også liker jeg å se på hvor varme alle sammen egentlig er! Mange av oss ser ikke selv hvor mye varme vi stråler ut, kanskje enda mindre kjenner vi det, siden sola plutselig ikke hjelper oss så mye lenger. Men det er iallfall da jeg ser det best på andre :-)

 16. ingrid on 24. september 2012 at 21:37 said:

  jeg vil, tihi!

  høst er fint når man sitter inne og hører regnet mot ruta og leser murakami og drikker te, når man vet at om bare femten dager skal man se sin kjære igjen, når jeg kan ta fram favorittskjerfet og de store tekoppene fra bakerst i kjøkkenskapet, når bladene blir røde og oransje og lufta skarp, når man kan skrive lange brev til fine venner som bor litt for langt unna, og når man kan kysse og se klissete filmer og spise vaffler med sommerminner i form av hjemmelaget syltetøy fra fryseren med en fin gutt. og når man hører på kråkesølv og bon iver og mumford and sons. jeg liker nesten høsten best, tror jeg.

 17. Linn Bente on 24. september 2012 at 22:26 said:

  Jeg vil. (l.bente@online.no)

  Høsten virker ikke så ille når du snakker om den! Jeg liker den fordi da er det lov å ta på skjerf og dra ullsokker i alle regnbuens farger oppover strømpisen. Gleder meg på store skjerf og søte gutter. Og blir det for ille er det bare å løpe en tur, så blir alt mye bedre.

 18. Tenkte akkurat på det samme. Jeg elsker at kveldene er mørke, og jeg har kjøpt et skjerf på størrelse med et teppe.

 19. marte gs on 25. september 2012 at 11:24 said:

  Jeg vil:
  -kjenne på sorgen som sprer seg rundt i det nakne, hule meg, og finne inspirasjon i det.
  -føle at noen griper et ekstra tak rundt hjertet mitt og kjenner at det varmer, helt innenfra.
  -se tilbake og se at det grå og triste været faktisk ble koselig, under alle teppene og ullsokkene.
  -kjenne at høsten blir fin, at den snor seg rundt meg og åpner opp det skjøre hjertet mitt
  -høre på fin høstmusikk

  marte.solli@hotmail.com

 20. Helene Harefröken on 25. september 2012 at 17:35 said:

  Jeg vil. Værsåsnill (er det ikke det man skal si?)

  Høst = Kvelder der jeg bare sitter med tekoppen i fanget og ser ut av vinduet. Lysene som glitrer i fra byen, busser med mennesker i som kjører forbi, dugg på ruta fra pusten min, hjemlengsel og julestemning (haha, faktisk).
  Og jeg tenker at det hadde ikke gjort meg noe om en fin mann hadde kysset meg på panna og sagt at jeg var den fineste, deretter reservert armkroken sin til meg resten av høsten <3

  Til deg…
  Den finefine stemmen jeg later som er min når jeg mimer til jenta i speilet :) http://open.spotify.com/track/4VtrT0WVsPakt4p0xwY6t4

 21. Jeg liker høsten for hver høst dater jeg Thomas Dybdahl; verdens største hverdagshelt og nordmannkjekkas og deiligmusiker. Mmmm. Og fordi jeg har en god grunn til å strikke lange skjerf til alle jeg kjenner(og meg selv) over en kopp med sterk kaffe på BareJazz. Fordi converse er finest med mismatchende ullsokker oppi. Fordi da kan jeg kline med noen med kalde høstlepper; dersom jeg er i rødvinsrus eller bare klineklar. Fordi jeg tror at alle egentlig blir ekstra kreative om høsten, så lenge man klarer å klatre over mørket og depresjonene… og bruke de til å skape deilig, ekte kunst.
  Denne høsten skal/vil jeg være så himla fornøyd selv om jeg feiler. Jeg skal drikke litt for mye vin og øl, og enda mere kaffe. Kysse. Lese. Skrive. Fotografere. Reise. Oppdage. Føle. Oppleve.

  (og jeg vil!!)

 22. Liker høsten grunnet høstmoten, nye venner, en ny start og i år til og med et nytt land. Flyttet nettopp til London, og elsker det hittil :-)

  Hadde vært superkoselig med en liten hilsen, var akkurat forsen sist :( (sunnivaner@gmail.com)

 23. Kirstin on 26. september 2012 at 20:08 said:

  Høsten er perfekt fordi man i motsetning til de andre årstidene ikke har noen forventninger til den. Utendørs kan det være så grått, så kaldt eller så mye regn det vil. Det betyr bare større sjerf, flere varme klemmer og mer kaffe. Ingenting er bedre enn det!

  Og ja, selvfølgelig vil jeg! kirstinho94@hotmail.com

 24. Du er så utrolig flink med ord. Med denne fine teksten får du meg til og like høsten enda bedre.
  Jeg gleder meg til jeg kan pakke meg enda mer inn, hvordan vi må varme hverandre med å være ekstra intime og ikke minst lukten den fine årstiden bærer med seg!
  Gleder meg til flere fine fargede blader daler og jeg kan kaste de rundt meg, det er en ting man aldri vokser fra :)

  Jeg VIL!

 25. Jeg vil så veldig gjerne få et fint brev av deg i posten. Grunnen til at jeg liker høsten i år er fordi jeg tror jeg har blitt forelsket for første gang. 18 år og aldri elsket noen, det er neste litt trist. Men så blir det ganske fint og, for jeg går rundt og svever og føler meg som en 14-åring. Jeg har lyst å stå å kline under en lyktestolpe i vinterkulden når det er helt mørkt ute, selv om klokken bare er seks. Høsten er fin :)

 26. Jeg har alltid likt høsten best av alle årstidene, dette med tanke på at det er på høsten jeg er mest kreativ. Jeg skriver, leser og tar mest bilder om høsten. Høsten er te, kaffe, varmt tøy, store skjerf, varme sterke supper … høsten er kos. Og akkurat denne høsten er ekstra kos, det slippes utrolig mange nye, bra plater i tillegg til at jeg har en spesiell å dele de mørke høstkveldene på.

  Fint innlegg om en utrolig undervurdert årstid. :)

 27. jasemin on 28. september 2012 at 18:18 said:

  Du Veronica, du redder meg hver gang. Den inspirasjonen og den gleden eg føler etter å ha lest dine ord, sett dine bilder tar pusten fra meg. For ca. et år siden fant eg bloggen din og eg sendte deg en lang mail, og eg fikk tilbake masse vakre ord. For du har inspirert meg til å søke Westerdals neste år, og eg vet endelig hvorfor eg liker kreativiteten og hva den gir meg.
  Eg liker høsten fordi eg kan gå med store acneskjerf, fordi kreativiteten kommer lettere og eg kan sitte inne å lese en god bok, eller tegne med tegnebrettet mitt.
  Eg liker høsten fordi hendene mine er konstant kalde, og eg har en unskyldning for å holde hender med spesielt fine mennesker. haha.
  Eg har på en måte funnet meg selv gjennom dine ord, er ikke det pussig hva?
  en ting til, eg er helt riv ruskende gal fordi eg skal melde meg inn i heimevernet. de guttene i uniform ass, de tar pusten fra meg. må få ut guttejenta på en måte ved siden av all kreativiteten.

  takk for at du er du og at du følger meg på insta, woop woop!

  Jeg vil
  jaseminadem@gmail.com

 28. fantastisk…
  og åh, jeg vil!

  jeg har et elsk/hat-forhold til høsten. Jeg liker den egentlig, for man kan pakke seg inn i store skjerf og drikke kakao på skolen hver dag, man kan sitte inne med en god bok når det regner og festivaler begynner å slippe artister igjen.. men de to siste årene har jeg bare vært deprimert og sliten på høsten. alt blir liksom mørkt og jeg vil bare ligge inne og sove. jeg merker at det mørke ligger og lurer i år og, men så langt har det skjedd så mye bra at det mørke har blitt dyttet litt vekk, utsatt litt..og det er fint.
  og et postkort fra fine deg hadde ikke vært så ille det heller.
  idajorddal@gmail.com

 29. Ingrid Spektor on 30. september 2012 at 18:45 said:

  Et helt NYDELIG innlegg,og så utrolig sant! <3
  Jeg skal virkelig prøve å nyte høsten og kulden og all varmen inne i år :)

 30. Veronika W on 7. oktober 2012 at 21:51 said:

  Høsten er sansenes årstid. Tiden hvor følelser forsterkes, enten de er gode eller vonde, inspirerende eller bekymringsfulle. Det fineste med høsten, det jeg liker best, er at alt ordner seg. Som du selv fortalte om høstdeprisjoner: du overlevde. Høsten forbinder jeg ofte med en start på noe; skole, jobb, trening, forelskelse, sene kvelder, tidlige morninger. Og «start» for meg, en begynnelse, er en sjanse. Og høsten kommer alltid, den er en av de fire årstidene vi er så heldige å få smake på hvert eneste år. Og for meg er en sjanse håp, drømmer, ambisjoner og muligheter. Som videre vekker kreativitet, ro og motivasjon i meg, og hos andre. Herregud, så mye flott det er å sanse om høsten. Å ta i bruk sansene er det beste jeg vet. Det jeg liker best ved høsten er å ta i bruk sansene. Alle de flotte fem.

  Jeg ønsker meg et postkort. Det vil få meg til å smile. Og det vil også bevise at det ordner seg, selv om jeg nå leser din blogg i steden for å lese pensum og sove.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation